stiri

Tableta japonezilor Onkyo nu mai așteaptă CES2011

tableta onkyo

…pe când floarea cea vestită a întregului Apus stătea cu ochii ațintiți la CES 2011, Onkyo din Țara Soarelui Răsare anunță o minunăție Android cu NVIDIA Tegra 250 1GHz. Este vorba de o tabletă cu ecran de 10.1 inci, subțire (14.8 mm) și foarte ușoară pentru diagonala sa – 800 de grame. Onkyo e celebru pentru produsele sale multimedia, iar liniile dispozitivului de mai jos demonstrează aceeași îndemânare.

tableta onkyo

Tableta TA117 vine nerăbdătoare în era lui FroYo, uitând de veștile despre Honeycomb. O fi de vină memoria… are doar 512MB DDR2. O fi mult, o fi puțin, nu știm încă apucăturile tabletelor. Cunoaștem că are conectivitate WiFi N și Bluetooth 2.1+EDR, precum și două porturi USB 2.0. Pe lângă memoria internă de 8Gb sau 16Gb, tableta oferă un slot microSD.

Procesorul Tegra a avut un cuvânt de spus și i-a impus ieșirea HDMI pentru a fi conectată la ecrane mai mari. Cel al tabletei afișează o rezoluție de doar 1024 × 600 pixeli. Ecranul este capacitiv și simplifică interacțiunea utilizatorului preluând o multitudine de comenzi (zoom, rotiri etc). Mulțumită unui accelerometru cu trei axe, ecranul răspunde optim și la mișcările întregii tablete, adaptând afișarea în funcție de poziția dispozitivului.

Pe fața tabletei găsim pe lângă o cameră video și un senzor de lumină care reglează intensitatea ecranului în funcție de lumina ambientală.
Tableta este gândită pentru japonezi, având preinstalat sistemul „Simeji” pentru scrierea niponilor.

Sursa: jp.onkyo.com.

To Top

Citește articolul precedent:
Galaxy Player, un Android cu talent la muzică

Pentru mulți producători, CES 2011 va da ocazia reîmprospătării liniilor de gadgeturi ale momentului. Cum aleargă de ceva vreme cot...

Închide