stiri

Ubuntu pe Samsung Galaxy Tab 10.1

Cei de la galaxytabhacks.com au găsit o modalitate interesantă de instala sistemul de operare Linux Ubuntu pe o tabletă Galaxy Tab 10.1. Android este construit în jurul unui nucleu de Linux, având în spate efortul a milioane de entuziaști. Tabletele și telefoanele cu Android nu pot rula programele pentru Linux deși împart anumite secțiuni de cod cu sistemul de operare dezvoltat de Google pentru dispozitivele mobile.

Galaxytabhacks.com nu a instalat Ubuntu direct pe hardware ci pe o mașină virtuală care rulează peste Android. Chiar dacă nu se mișcă prea grozav pe hardwareul oferit de Samsung, demonstrația arată versatilitatea proiectului Android. Pe viitor tabletele cu procesoare dual-core la 2GHz nu vor mai avea nicio problemă în a rula această versiune de Linux.

În clipurile de mai jos sunt prezentați pașii necesari instalării sistemului de operare Ubuntu pe o tabletă Galaxy Tab 10.1.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Conquer 4G
Samsung Conquer 4G

Samsung a lansat în liniște deplină un nou telefon 4G cu Android ce ar putea intra în portofoliul operatorului american...

Închide