stiri

Cum alegi o tabletă cu Android

Tabletele ASUS Transformer și ASUS Transformer Prime

Introducere

Lumea IT s-a schimbat radical de la apariția procesoarelor ARM cu consum redus și a ecranelor capacitive. Noile tehnologii au permis dezvoltarea de telefoane și tablete performante, cu autonomie mare dar și a unor modele ieftine ce îndeplinesc funcțiile de bază.

Alegerea unei tablete necesită o documentare prealabilă dat fiind că puterea de calcul a acestor dispozitive este concentrată într-un singur chipset cu nuclee specializate.

  • Tablete de buget sub 1000 de lei
  • Tablete cu preț mediu cuprins între 1.000 și 2.000 de lei
  • Tablete performante cu un preț mai mare de 2.000 de lei
  • Aplicații de top

    Sistemul de operare Android este alegerea ideală pentru tablete, Google perfecționând o versiune inițială de Linux. Android Market găzduiește aproape 400.000 de aplicații, majoritatea acestora fiind gratuite. Marii producători de jocuri au înțeles că platforma Google poate fi locul în care își distribuie jocurile și aplicațiile importante. Utilizatorii pot descărca jocuri cu grafică avansată ce rulează fluid pe ecranul tabletelor de ultimă generație. Titluri precum Modern Combat 2: Black Pegasus, Assassin’s Creed sau Asphalt 6: Adrenaline pot fi rulate pe tabletă în timp ce stați în fotoliu.

    Sistemul de operare Android și aplicațiile destinate acestuia au fost create într-un moment în care lumea Microsoft era prezentă oriunde pentru a omorî din fașă orice altă inițiativă software. Dacă fanii sistemului de operare Linux și ai programării JAVA au sperat la o revanșă împotriva Windows, atunci Android este software-ul care le-a îndeplinit această dorință.

    Aplicațiile pentru Android sunt scrise în JAVA iar programatorii au apelat din nou la codurile și algoritmii scriși în urmă cu mult timp pentru calculatoarele anilor ’90. Jocurile clasice sunt disponibile pe Android Market cu o grafică actualizată, satisfăcând persoanele mai nostalgice.
    Conform ultimelor studii de piață, realizate de companii independente, Android este tot mai prezent pe telefoanele și tabletele utilizatorilor apropiindu-se periculos de 50%.ASUS Transformer

    Tabletele cu Android au prețuri ce pornesc de la câteva sute de lei și ajuns la aproape 3.500 de lei. Atunci când alegem o tabletă trebuie să indentificăm scopul pentru care o achiziționăm și modul în care o vom folosi.

    Am împărțit tabletele în 3 categorii, în funcție de preț. Tablete de buget sub 1000 de lei, tablete cu preț mediu cuprins între 1.000 și 2.000 de lei și tablete performante cu un preț mai mare de 2.000 de lei.

    Pagini: 1 2 3 4

    To Top

    Citește articolul precedent:
    Trilulilu Zonga pe Android

    Serviciile de distribuție a conținutului muzical au atras ca un magnet publicul dotat cu playere și telefoane performante. Posesorii echipamentelor...

    Închide