stiri

Cum alegi o tabletă cu Android

Tabletele ASUS Transformer și ASUS Transformer Prime


Tablete performante cu un preț mai mare de 2.000 de lei

Tablete performante înglobează tehnologii de ultimă oră, proaspăt ieșite de pe linia de producție, al căror preț este mult prea piperat pentru a fi cumpărate de publicul larg. Tabletele performante cu Android rămân o alegere pentru cei care nu sunt constrânși de buget.

Modelele din acestă categorie integrează, în marea lor majoritate, chipset-uri Nvidia Tegra 2 și mai nou Tegra 3. Există, de asemenea, modele scumpe cu chipset-uri Qualcomm precum HTC Flyer 7″ 3G ce beneficiază de un chip Snapdragon MSM8255.

Tabletele scumpe nu fac compromisuri de nicio natură, acestea fiind construite cu module performante, de la camerele video până la memoria RAM. Procesoarele din chipset-urile Tegra 2 rulează de regulă la 1GHz sau la 1.2GHz iar memoria RAM cuantifică 1GB. Chiar dacă sunt o mulțime de producători de tablete, numărul chipset-urilor este relativ limitat. La o analiză atentă a hardware-ului vedem că acestea sunt construite pe baza platformelor NVIDIA Tegra 2 la care se adaugă mai multă sau mai puțin memorie flash pentru stocarea datelor.
Tabletele ASUS Transformer și ASUS Transformer Prime
Tabletele performante au ecrane cu diagonala de 10.1 inci, cu rezoluția mare 1280×800 pixeli, protejate de sticlă rezistentă la factorii abrazivi.

Tabletele echipate cu chipset Nvidia Tegra 3 quad-core sunt destul de puține. Un singur model este disponibil la ora actuală pe piața din România și anume ASUS Transformer Prime. Cea mai recentă tabletă de la ASUS excelează în grafică, rulează sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich și poate rula majoritatea aplicațiilor din Android Market.

Inteligența cumpărătorului este un pericol pentru producător

Modelele cele mai scumpe nu sunt în mod obligatoriu mai performante, existând tablete scumpe cu performanțe mediocre destinate publicului atehnic care vizează un anumit statut social. Cumpărătorii inteligenți sunt evitați de producători din cauza alegerilor raționale pe care aceștia le pot face. Un client atehnic poate cumpăra la un preț ridicat un produs mediocru de care să fie mândru iar acest lucru este în beneficiul comerciantului care își rotunjește veniturile. Cei care aleg tabletele cu Android sunt oameni mai pragmatici pentru care performanța este pe primul loc.

Ce tablete putem alege?

Tabletele performante, cu prețuri mai mari de 2.000 lei, sunt bine reprezentante pe piață, în oferta emag.ro existând 35 de modele ce se încadrează în această categorie.

Clienții cu venituri mari pot alege: HTC Flyer 7″ 3G (2.400lei), Lenovo ThinkTablet Multi-Touch 10.1″ (2.130 lei), Lenovo Ideapad K1 10.1″ (2.030 lei), Samsung Galaxy Tab P6200 7″ (2.100 lei), Samsung Galaxy Tab P6800 7″ (2500 lei), Samsung Galaxy TAB P4 P7500 (2.300 lei), Asus Transformer 3G 10.1″ (2.300 lei), Asus Slider 10.1″ (2.300 lei), ASUS Transformer Prime 10.1″ (2.800 lei), Samsung Galaxy Tab P7300 8.9″ (2.300 lei).

Pagini: 1 2 3 4

To Top

Citește articolul precedent:
Trilulilu Zonga pe Android

Serviciile de distribuție a conținutului muzical au atras ca un magnet publicul dotat cu playere și telefoane performante. Posesorii echipamentelor...

Închide