stiri

#MWC2012: ASUS Padfone – Video Hands-On

În prima zi de MWC 2012 anunțurile noilor produse  „au năvălit” pe site-urile de tehnologie, răspunzând curiozităților și așteptărilor de tot felul. Aglomerația mediatică din jurul târgului de la Barcelona nu face decât să-i ridice/reconfirme rangul de eveniment major pe piața comunicațiilor mobile. În cursul dimineții de 27 februarie ASUS a prezentat noua sa linie de tablete. Cei prezenți la conferința de presă au putut vedea gadgetul all-in-one Padfone.

Telefonul care intră într-o carcasă de tabletă și apoi se conectează la o tastatură devenind laptop/netbook nu are cum să nu-ți trezească interesul. AndroidLive îți prezintă un clip filmat la prima vedere și ce-i drept în grabă cu noua bijuterie a tehnicii moderne.

Nu știm cât va trece de la momentul Barcelona până îl vom putea avea la test și în magazine, dar vă putem împărtăși câteva prime impresii. Detalii și specificații complete puteți găsi și pe pagina dedicată lui ASUS Padfone.

Padfone este un telefon atractiv, ușor, cu răspuns rapid, comparabil cu terminalele de vârf ale momentului. Are o carcasa metalică, aparatul putând fi mânuit ușor ca telefon. Are un design plăcut, dimensiunile fiind potrivite uzului curent. Nu e nimic prea mare, nici prea mic.

Ecranul de 4.3 inci Super AMOLED este destul de luminos. Pe față Padfone are o cameră VGA pentru video-apeluri, iar pe spate una de 8 megapixeli cu diafragma F2.2, auto-focus și bliț LED, după cum se vede și în imaginea de mai jos, în care carcasa e desfăcută.

Conectarea în suportul-tabletă se face prin porturile Micro-USB și Micro-HDMI. Telefonul se introduce într-un spațiu acoperit cu o clapetă, iar după conectare vibrează informând că s-a transformat în tabletă. Ecranul mare de 10.1″ preia imaginea prin Micro-HDMI. Rezoluția lui este 1280×800 pixeli, e acoperit cu sticlă Corning Gorilla și preia gesturile touch ale utilizatorului.

Camera principală are vizor prin capacul tabletei, un neavizat nebănuit că ansamblul e format din 2 bucăți. Toate butoanele telefonului Padfone au corespondent pe tabletă.

Padfone și PadFone Station acționează ca un tot unitar ca tabletă. Montarea telefonului în interior contrabalansează puțin tabletă, schimbându-i centrul de greutate. Utilizatorul poate avea impresia că îl ține de o zonă prea subțire, dar tot el poate roti tableta la 180 de grade și zona grea ajunge în jos în partea de prindere.

PadFone Station conține o baterie de 24.4 Watt/oră, care se pare că-i multiplică de 5 ori autonomia telefonului luat singur. Tableta are portul specific pentru conectarea cu tastaura.  Are butoanele de on/off,  de volum și un jack audio 2in1. Greutatea tabletei este de 724 grame iar a telefonului singur de 129 grame.

 

 

To Top

Citește articolul precedent:
Duracell Powermat WiCC
#MWC2012: Duracell Powermat WiCC pentru telefoane

Duracell Powermat ne oferă de câțiva ani posibilitatea de a ne încărca telefoanele fără cabluri și mufe, însă această tehnologie a...

Închide