stiri

99% dintre amenințările informatice vizează Android

Sistemul de operare Android este vizat de 99% dintre amenințările informatice. Aceasta este concluzia la care a ajuns Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate (CJS) în urma centralizării datelor.

Workshop-ul organizat recent de CJS, împreună cu Bitdefender și alte organizații, a cuprins o prezentare generală despre peisajul amenințărilor existente pe sistemul de operare Android și două module practice. La nivel general, cel puțin 350.000 de mostre unice de malware au fost trimise zilnic pe piață în anul precedent, în creștere cu 24% față de anul 2013. Circa 60% dintre amenințări țintesc companii mici și mijlocii, pe fondul unei alocări reduse sau inexistente a bugetelor pentru securitate informatică.

Amenințări informatice precum AndroRAT și Dendroid permit controlarea dispozitivelor infectate de la distanță fără ca posesorii terminalelor să cunoască acest lucru, permițând desfășurarea de operațiuni precum trimiterea de date cu caracter sensibil, mesaje sau inițiererea de apeluri. În general, acestea se instalează prin intermediul celor 1,3 milioane de aplicații disponibile în piață, procurate în special din magazine neoficiale.

„Bitdefender pune la dispoziția instituțiilor din sectorul public expertiza de aproape 15 ani și cunoștințele acumulate în cele peste 150 de țări unde activează, cu scopul de a contracara în mod eficient amenințările care vizează terminale mobile. Autoritățile pot găsi la companiile private cunoștințele și experiența practică necesare controlării și limitării acestui fenomen”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.

Samsung Galaxy S6 edge Iron Man Limited Edition

Samsung Galaxy S6 edge Iron Man Limited Edition

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Exynos 8 Octa 8890
Samsung a dezvăluit chipsetul Exynos 8 Octa 8890

Samsung a prezentat zilele acestea chipsetul Exynos 8 Octa 8890. Evenimentul de lansare din Seul ne-a adus în atenție un...

Închide