stiri

Allwinner A33 va fi primul cip Cortex-A7 quad-core la 4 dolari

Allwinner A33

Producătorul Allwinner a anunțat recent că va intra pe piața cipurilor cu arhitectură pe 64 biți. Noul produs se numește Allwinner A33, are patru nuclee Cortex-A7 și costă numai 4 dolari, adică ceva mai ieftin decât o pizza comandată la telefon.

Allwinner A33

Cipul Allwinner A33 va intra în producția de masă și va fi destinat tabletelor cu preț cuprins între 30 și 60 de dolari. Aceste tablete cu prețuri foarte reduse sunt importate și de companiile românești cu marcă proprie. Din păcate, prețurile pentru piața românească sunt mult mai mari decât ar trebui și nu pot fi justificate decât prin dorința companiilor importatoare de a realiza rapid un profit consistent.

Allwinner A33

Allwinner A33

Allwinner A33 poate fi invidiat prin prisma prețului foarte mic dar și prin performanțele care le aduce în segmentul entry-level. Cele patru nuclee Cortex-A7 sunt completate de un modul grafic Mali-400 MP2 dual-core. Acesta suportă rezoluții de până la 1280 x 800 pixeli și poate rula filme la rezoluția 1080p cu 60 de cadre pe secundă. Allwinner spune despre noul cip că este mai eficient energetic decât modelele competitorilor, o tabletă cu baterie de 4000mAh oferind o autonomie de 300 de ore în standby sau 6 ore și jumătate pentru rularea de filme 1080p.

Noul cip este compatibil cu vechiul A23, având același număr de pini, astfel încât producătorii de tablete să-l poată integra cât mai ușor.

Allwinner A33 Quad-core

To Top

Citește articolul precedent:
HTC One M8
HTC One (M8) primește un update

Posesorii telefoanelor HTC One (M8) vor primi updateul la sistemul de operare Android 4.4.3 Kit Kat. Pachetul de update va...

Închide