aplicatii

Autostopul cu stil – Platforma uberX se lansează în București

Grand Theft Auto: Vice City

Update: Funcționarea serviciilor UberX are unele neclarități privind respectarea legilor din România. Androidlive vă recomandă să nu folosiți aplicația și să nu furnizați sub nicio formă datele cardului dumneavostră până la clarificarea aspectelor juridice.

Uber lansează în România uberX, primul său program de ridesharing la nivel local. Utilizatorii aplicației și șoferii vor putea călători împreună reducând poluarea și numărul autovehiculelor aflate în trafic. uberX nu vorbește de împărțirea costurilor sau de plata cursei deoarece acest lucru ar constitui contravenție în cazul în care noua lege a autostopului va fi aprobată de parlament și va intra în vigoare.

Platforma Uber conectează în timp real șoferii cu pasagerii, prin simpla atingere a unui buton. uberX reprezintă o variantă accesibilă prin care care oamenii se pot deplasa prin oraș. Folosind platforma, șoferii înregistrați își vor putea valorifica mai bine mașinile, contribuind, în același timp, la îmbunătățirea mobilității urbane din București.

Uber speră să pună bazele unei platforme eficiente de ridesharing în București și să îmbunătățească eficiența mașinilor din oraș, în condițiile în care, în prezent, peste un milion de mașini sunt folosite doar câte o oră pe zi. Cu o medie de ocupare a mașinii de doar 1,3 persoane, utilizând mai eficient mașinile prin ridesharing, același număr de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule.

Aplicația Uber este disponibilă pentru smartphone (iOS și Android). Pasagerii trebuie doar să își descarce aplicația, să își creeze un cont și apoi, apăsând un singur buton, să pornească la drum.

Pasagerii pot vedea poza și numele șoferului, precum și numărul de înmatriculare al mașinii, înainte ca aceasta să ajungă. În plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o hartă online pe care aceștia îi urmăresc prin GPS, asigurându-se, astfel, că ajung în siguranță la destinație.

Uber spune că „Toți șoferii înregistrați pe platforma uberX au peste 21 de ani și un permis de conducere valid, nu au cazier și sunt proprietarii unei mașini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber înainte de acceptarea înregistrării lor pe uberX.”

To Top

Citește articolul precedent:
E-Boda Sunny V400
E-Boda oferă în această primăvară două telefoane ieftine

E-Boda atacă primăvara cu un nou telefon OEM destinat utilizatorilor mai puțin pretențioși. Sunny V400 este un model OEM chinezesc...

Închide