stiri

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane

Compania de cercetare a pieței TrendForce a publicat un clasament al celor mai mari producători de telefoane din trimestrul 2 al anului 2016.

Cel mai mare producător de telefoane din China rămâne Huawei cu o cotă de piață de 21%. Oppo și Vivo vin pe locurile doi și trei cu 12.7%, respectiv 10.6% cotă de piață. Lenovo și Xiaomi completează acest tot cu aproximativ 10% din piață.

Volumul producției vândute sub mărcile chinezești a ajuns la 139 de milioane de unități, cu 13.8% mai mult decât în trimestrul precedent. Acest lucru reflectă o scădere a interesului chinezilor pentru mărcile occidentale și o creștere a încrederii pentru produsele autohtone.

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane în China Q2 2016

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane în China Q2 2016

Mai mult, China cu o populație de 1.3 miliarde de locuitori și cu o creștere a nivelului de trai va devansa țările din Europa și America din punct de vedere al atractivității pentru comercianții de electronice.

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane la nivel global

La nivel global, Samsung conduce detașat acest top cu o cotă de piață de 24,5%, Apple urmează la mare distanță având o cotă estimată de 15.1% și vânzări de 48 milioane de unități. Locurile 3,4 și 5 sunt ocupate în ordine de Huawei, Oppo și LG cu procente de 9.2%, 5.6% și 5.4%.

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane Q2 2016

Clasamentul celor mai mari producători de telefoane Q2 2016

To Top

Citește articolul precedent:
Xiaomi Mi Max
Xiaomi livrează 1.5 milioane de exemplare Mi Max în numai două luni

În China, vânzările au cu totul altă dinamică și o altă anvergură față de ceea ce se petrece în Europa...

Închide