stiri

Compania ARM a fost cumpărată de Softbank Group cu 32 miliarde de dolari

ARM Cortex A57

ARM, cel mai mare proiectant de microprocesoare pentru dispozitive mobile, a fost cumpărat de grupul japonez Softbank Group cu suma de 32 miliarde dolari. Prețul plătit de japonezi este cu 43% mai mare comparativ cu ultima cotație bursieră.

ARM este o companie britanică ce s-a impus pe piața microprocesoarelor pentru dispozitive mobile. Majoritatea telefoanelor inteligente, existente acum pe piață, folosesc o arhitectură ARM.

Compania britanică ARM a lansat primul microprocesor fiabil în anul 1985 și a dezvoltat de la an la an noi arhitecturi eficiente energetic, tot mai dorite după adoptarea pe scară largă a dispozitivelor mobile inteligente. Inițial compania se numea Acorn RISC Machine, iar mai târziu a devenit Advanced RISC Machine, denumire inspirată de arhitectura RISC (Reduced Instruction Set Computing).

Până în prezent au fost produse peste 50 de miliarde de procesoare ARM, aceasta fiind cea mai utilizată arhitectură după numărul de exemplare distribuite. ARM are în prezent peste 3000 de angajați.

ARM Cortex A57

ARM Cortex A57

To Top

Citește articolul precedent:
OnePlus One
Companiile importatoare de electronice cresc prețurile în Marea Britanie

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va determina o serie de efecte ce se vor propaga în valuri. Devolarizarea lirei...

Închide