stiri

Google anunță primele telefoane Android One cu preț redus

Telefoanele Android One

Google a pus în practică proiectul Android One și a prezentat primele telefoane de buget, destinate țărilor în curs de dezvoltare. Anunțat pentru prima dată în cadrul evenimentului I/O 2014, telefoanele inteligente din proiectul Android One vor avea un preț redus și posibilități similare modelelor lansate în urmă cu 2-3 ani.

Primele modele lansate sunt: Karbon Sparkle V, Micromax Canvas A1 și Spice Dream UNO. Acesta din urmă este și cel mai ieftin model din serie, având un preț de 103 dolari. Sparkle V costă 105 dolari iar Canvas A1 este cu un dolar mai scump. Fiecare dintre cele trei telefoane este comercializat prin intermediul unui magazin. Karbonn Sparkle V este vândut prin Snapdeal, Micromax Canvas V1 prin Amazon iar Spice Dream UNO prin intermediul magazinului Flipkart.

Introducere în proiectul Android One

Hardware-ul celor trei telefoane este relativ identic având la bază un chipset MediaTek MT6582 cu patru nuclee Cortex-A7 la 1.3 GHz, grafica Mali 400 MP2, 1GB și 4GB spațiu de stocare. Camera principală are o rezoluție de 5 megapixeli iar cea frontală oferă 2 megapixeli. Telefoanele oferă suport pentru două SIM-uri, radio FM și au baterii ce se pot înlocui. Ecranele IPS dispun de o rezoluție de 854×480 pixeli și au o diagonală de 4.5 inci. Un alt lucru de apreciat la aceste modele este faptul că rulează sistemul de operare Android 4.4.4 KitKat, urmând să primească update-uri direct de la Google, timp de doi ani.

Telefoanele Android One

Telefoanele Android One

O altă caracteristică interesantă este faptul că software-ul nativ al telefonului va permite descărcarea clipurilor de pe Youtube și rularea lor offline.

Telefoanele vor fi distribuite pentru început în India și mai apoi în Filipine și în țările din Asia de Sud precum Bangladesh, Nepal, Pakistan și Sri Lanka. Pe lângă Micromax, Karbonn și Spice vor exista și alți producători care se vor implica în acest proiect incluzând aici: Acer, Alcatel Onetouch, ASUS, HTC, Intex, Lava, Lenovo, Panasonic, Xolo și Qualcomm.

Telefoanele Android One hands-on

To Top

Citește articolul precedent:
Meizu MX4
Meizu MX4 a primit 7.7 milioane de comenzi

Telefoanele chinezești au fost privite mult timp ca un fel de rudă săracă a celor coreene. Companiile chinezești au crescut...

Închide