stiri

Huawei a livrat 100 milioane de telefoane în întreaga lume

Huawei P9 lite

Huawei a livrat peste 100 milioane de unități în întreaga lume, stabilind un nou record al vânzărilor de telefoane. Mai mult, Huawei a livrat în primele 10 luni ale anului 2016 același număr de unități cât în întreg anul 2015, ceea ce arată trendul ascendent al companiei. Dacă în luna iunie a acestui an, livrările globale de smartphone-uri P9 și P9 Plus au depășit 2,6 milioane de unități, la doar 6 săptămâni după lansare, în prezent, flagship-urile seriei P au înregistrat vânzări de 8 milioane de unități.

Veniturile înregistrate din vânzări în această perioadă au crescut cu 41%, în comparație cu același interval al anului precedent, ajungând la 77,4 miliarde de yuani chinezești.

Potrivit datelor GFK, până la finalul lunii mai 2016, cota de piață Huawei la nivel global, pe piața de smartphone-uri, a ajuns la aproximativ 11%. Pe piața smartphone-urilor cu valori cuprinse între 500-600 dolari, cota de piață Huawei a crescut cu 10%.

Huawei alocă mai mult de 10% din veniturile sale anuale obținute din vânzări pentru cercetare și eforturile de dezvoltare, având un număr de 16 centre de cercetare în întreaga lume, unde 70% din angajați lucrează în departamentele R&D.

În România, oferta Huawei este destul de generoasă, magazinele online afișând în listă peste 55 de telefoane și accesorii. Huawei România are anul acesta (2016) peste 1100 de angajați și o cifră de afaceri de 909 milioane de lei.

Huawei P9 lite

Huawei P9 lite

To Top

Citește articolul precedent:
ZenFone 3 Max recomandat celor ce vor mai multă autonomie

ASUS actualizează seria ZenFone Max cu un nou model la fel de "energic". ZenFone 3 Max (ZC553KL) are diagonala de...

Închide