stiri

Huawei a livrat cu 21,6% mai multe telefoane în primul trimestru

Huawei P9 lite

Huawei a anunțat livrarea a aproximativ 34,55 de milioane de smartphone-uri în primul trimestru al 2017, ceea ce înseamnă o creștere de la an la an de 21,6%. Conform IDC, cota de piață globală a Huawei, pe segmentul smartphone-urilor, a ajuns la 9,8%, consolidând poziția companiei în topul principalilor producători de telefoane la nivel mondial.

Mai mult, în Q1 2017, Huawei a înregistrat creșteri importante în multe țări. Livrarea unităților Huawei a crescut cu peste 50% de la an la an, în 52 de țări, 32 dintre acestea având o creștere de 100%. În China și Europa, livrările de smartphone-uri Huawei și-au menținut creșterea, cu 20%, respectiv 15%. Între timp, în Asia de Sud și Pacificul de Sud, numărul unităților livrate a crescut cu peste 70%.

Suplimentar, și sectorul smartphone-urilor high-end s-a dezvoltat semnificativ, ca rezultat al vânzărilor de la nivel global în cazul modelelor P9 și Mate 9. În primul trimestru al anului, proporția smartphone-urilor de tip middle și high-range a crescut cu peste 11% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit GfK, pe segmentul high-end, cu dispozitive de 500 dolari sau peste, Huawei deținea o cotă de piață de 9,7% în februarie 2017, ajungând la 10% în 9 țări, printre care China, Spania, Italia, Thailanda, Malaysia, Africa de Sud și Polonia, precum și în alte regiuni cheie.

Cel mai recent lansat flagship Huawei, Huawei P10, disponibil în peste 30 de regiuni, a devenit foarte popular printre utilizatori, la scurt timp de la lansarea din februarie 2017, datorită specificațiilor foto inedite pe care le integrează.

De asemenea, Huawei sfidează stagnarea vânzărilor pe piața tabletelor, reușind să înregistreze o creștere de peste 70%, de la an la an, în ceea ce privește unitățile livrate.

Huawei P9 lite

Huawei P9 lite

To Top

Citește articolul precedent:
Sony Ericsson Logo
Ericsson premiază fetele care inovează!

Ericsson a lansat cu ocazia Zilei Internationale a Fetelor în IT&C competiția „Ericsson Innovation Awards (EIA): Girls Who Innovate 2017”....

Închide