stiri

Nokia va lansa telefoane cu Android în 2017

Nokia X5

După o aventură cu Microsoft, ce a trimis la groapa de gunoi istoriei doi giganți, finlandezii speră la o revigorare a brandului Nokia. Noile telefoane sub marca Nokia ar putea profita din plin de ceea ce mai rămas din companie: marca și patentele. La acestea s-ar putea adăuga și nostalgia unor utilizatori ce au apreciat calitatea modelelor robuste de acum 15 ani.

Noile telefoane vor fi proiectate, dezvoltate și fabricate de Foxconn, Nokia protejând aceste modele de agresiunile concurenței cu ajutorul celor peste 30.000 de patente pe care le deține.

Decizia Nokia de a reveni pe piața telefoanelor mobile dă o lovitură dură sistemului de operare Microsoft Window Mobile, a cărui cotă de piață este oricum nesemnificativă.

În momentul de față, Nokia nu mai are resurse tehnologice, financiare sau umane pentru a putea concura cu sistemele ARM-Foxconn-Google. La fel ca și Apple, Nokia se va baza pe un brand fără substanță, a cărui notorietate are capacitate de a crește marja de profit pe telefoanele gândite și fabricate de alții.
Mai multe informații despre intențiile Nokia puteți găsi în PDF-ul acesta.

Nokia X5

Nokia X5

To Top

Citește articolul precedent:
Google Glass
Google DNI oferă 850.000 de euro pentru trei publicații românești

Astăzi, 17 noiembrie, Google a anunțat finanțarea a 124 de proiecte jurnalistice în cadrul celei de a doua etape Digital...

Închide