stiri

Pot să mă portez de pe abonament pe cartelă?

Project Ara MAKEwithMOTO

Portarea unui număr de telefon de pe abonament pe cartelă este permisă iar operatorul mobil nu are niciun motiv să vă refuze. ANCOM subliniază faptul că utilizatorii de telefonie mobilă au dreptul să își porteze numărul de telefon dintr-o rețea de telefonie în alta, chiar și atunci când portarea implică trecerea de la abonament (în vechea rețea) la cartelă preplătită (în noua rețea).

Ce fac dacă operatul refuză?

Condițiile în care se realizează portarea sunt stabilite de ANCOM, iar operatorii care refuză portarea unui număr de telefon invocând faptul că portarea se poate realiza doar dacă utilizatorul optează pentru un abonament pot fi sancționați de Autoritate, așa cum s-a întâmplat în luna aprilie a acestui an, când ANCOM a amendat RCS & RDS.

Cum mă portez de pe abonament pe cartelă?

Prin serviciul de portabilitate a numerelor de telefonie fixă și mobilă, reglementat de ANCOM, utilizatorii își pot transfera numărul dintr-o rețea în alta în termen de 3 zile lucrătoare de la data transmiterii cererii de portare acceptate atât de furnizorul acceptor, cât și de furnizorul donor.

Ce companii de telefonie au fost amendate de ANCOM?

În luna aprilie a anului 2016, Autoritatea a sancționat RCS & RDS cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei pentru că a refuzat portarea în regim prepaid a unui număr de telefonie mobilă care funcționa pe bază de abonament într-o altă rețea.

„În urma sesizărilor primite de ANCOM, inspectorii Autorității au demarat o acțiune de control și au constatat că operatorul refuză portarea unui număr care funcționase pe bază de abonament într-o altă rețea către rețeaua RCS & RDS pe cartelă preplătită, ceea ce reprezintă o încălcare a drepturilor utilizatorilor și se sancționează contravențional”, a declarat Cristin POPA, Director Executiv ANCOM.

Nu tolera abuzul! Reclamă-l

Reclamă compania de telefonie la adresa: http://www.ancom.org.ro/sesizeaz-ancom_3771
Potrivit www.portabilitate.ro, site pus la dispoziția utilizatorilor de către ANCOM, în luna aprilie 2016 au fost portate în total 65.173 de numere de telefonie mobilă, dintre care 14.511 în rețeaua Orange, 31.467 în rețeaua RCS & RDS, 4.856 în rețeaua Telekom Romania Mobile Communications, 2.076 în rețeaua Telekom Romania Communications și 12.260 în rețeaua Vodafone.

De la lansarea serviciului de portabilitate în anul 2008 și până în prezent, în România s-au portat 2.309.371 de numere de telefonie mobilă, reprezentând aproximativ 80% din totalul de 2.916.001 numere portate.

reclama haioasa la android

To Top

Citește articolul precedent:
ASUS Zenfone Go
Android Marshmallow ajunge la 7.5% rată de adopție

Noile versiuni ale sistemului de operare Android schimbă în bine experiența de utilizare a terminalului. Utilizatorii care și-au achiziționat recent...

Închide