telefoane

Motorola RAZR XT910 (review)

Motorola RAZR XT910

Motorola RAZR XT910 a sosit pentru teste în redacția AndroidLive.ro odată cu punerea lui în vânzare în România. După testele efectuate și o experiență de folosire de mai bine de o săptămână, ne-am consolidat impresiile despre acesta și vi-l putem prezenta în detaliu, cu bune și rele.

Nu se poate spune că Motorola a lansat niște hituri în ultimii ani. Poate că din această cauză, curiozitatea de a testa cel mai subțire smartphone de pe piață nu-mi era alimentată de prea multe motive de bucurie. Prima noastră nedumerire la vederea lui a fost legată de baterie. RAZR XT910 este atât de subțire, încât nu poți concepe că în spațiul de numai 7.1mm se poate ascunde un acumulator litiu-ion de 1780 mAh.

Motorola RAZR XT910

Din capul locului trebuie să menționăm că am început să-l iscodim în prezența concurentului său Samsung Galaxy Nexus, cu care s-a luat la trântă în benchmark-urile prezentate în paginile acestui review. Așadar, vă invităm să parcurgeți fiecare sub-pagină a articolului pentru a descoperi cine a ieșit victorios dintre RAZR XT910 și Galaxy Nexus, ambele terminale fiind disponibile în potofoliul furnizorului nostru online KOYOS.

Unboxing RAZR XT910

Introducere

Motorola RAZR XT910 iese în evidență prin aspectul premium, cu o construcție închegată ce dă senzația unui corp unic. Camera pentru apeluri video este „camuflată” de negrul carcasei și numai o privire atentă deslușește senzorii amplasați lângă difuzor. Datorită muchiei foarte subțiri, componentele ocupă fiecare spațiu intern rămas disponibil, fapt ce-i sporește densitatea. Motorola RAZR XT910Motorola RAZR XT910Motorola RAZR XT910Practic, în momentul în care este ținut în mână, telefonul pare mai greu decât este în realitate. Capacul din spate este acoperit cu fibră KEVLAR, rolul acesteia fiind strict comercial. Cele patru butoane principale sunt de tip senzitiv, în timp ce volumul și butonul oprit/pornit, amplasate pe lateral, păstrează senzația fizică a unui comutator.

Partea din spate este îngroșată sus, iar în spațiul suplimentar se pot observa mai multe subansamble. Camera pincipală cu inscripția HD 1080p, blițul flash și difuzorul sunt foarte bine vizibile. Motorola a montat în partea sus a telefonului mufa microUSB și pe cea microHDMI astfel încât conexiunea cu diverse echipamente să fie cât mai simplă.

RAZR XT910 utilizează o cartelă micro SIM, deci trebuie să luați în calcul acest lucru când doriți să schimbați vechiul telefon cu acest smartphone. Sloturile pentru cartela micro SIM dar și pentru cardul de memorie microSD sunt poziționate pe lateral, în partea de jos. Prin integrarea unor sloturi și mufe mai puțin voluminoase, Motorola a salvat spațiu important pentru un echipament cu o grosime de doar 7.1mm.

Forma tabletei de ciocolată, personalizată cu linii trapezoidale spre capete, face parte din identitatea Motorola eliminând discuțiile privind design-ul asemănător al modelelor actuale. Sticla Corning Gorilla protejează ecranul împotriva zgârieturilor însă partea din spate, fabricată din plastic, nu beneficiază de aceleași calități împotriva factorilor abrazivi. Pentru un telefon high-end ar fi fost totuși de preferat o carcasă metalică și nu una din plastic. Un paradox al industriei actuale e faptul că deși ne permitem să facem cutii de bere din aluminiu nu folosim acest metal pentru telefoane de sute de euro pe motiv că ar fi prea scump.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top