stiri

Samsung a început să producă senzori foto cu pixeli de 1.0μm

Senzor Samsung S5K3P3

Samsung a anunțat lansarea primului senzor de imagine CMOS de 16 MP bazat pe pixeli de 1.0μm (10-6metri), ce va fi utilizat în dispozitivele mobile cu tehnologii avansate.

Noul senzor de imagine, Samsung S5K3P3, folosește tehnologia proprietară ISOCELL. Această inovație tehnologică va permite reducerea dimensiunii și a grosimii modulului pentru senzorul de imagine, devenind astfel o soluție pentru crearea de telefoane cât mai subțiri, așa cum cer utilizatorii.

Construit cu pixeli de 1.0μm, noul senzor de imagine Samsung de 16MP reduce cu 20% grosimea modulului față de cea a modulelor curente bazate pe pixeli de 1.12μm. Astfel, senzorul S5K3P3 permite o grosime a modulului mai mică de 5mm care oferă designerilor posibilitatea să dezvolte un dispozitiv mobil cu o protuberanță minimă a camerei foto, fără a compromite rezoluția acesteia.

În plus, S5K3P3 beneficiază de tehnologia Samsung ISOCELL pentru a oferi o calitate a imaginii egală cu cea oferită de senzorii cu pixeli de 1.12μm. Utilizarea tehnologiei ISOCELL îmbunătăţeşte performanţele în ceea ce priveşte zgomotul de imagine prin adăugarea de bariere fizice între fiecare pixel. Astfel, crește considerabil sensibilitatea și este oferit un control eficient al colectării fotonilor, ceea ce înseamnă o fidelitate ridicată a culorilor, chiar și în condiții de luminozitate redusă.

Îmbinând tehnologia ISOCELL cu cea mai redusă dimensiune a pixelilor, de 1.0μm, noul senzor de imagine S5K3P3 va oferi producătorilor noi opțiuni de design pentru produsele de generație următoare.

Senzor Samsung S5K3P3

Senzor Samsung S5K3P3

To Top

Citește articolul precedent:
Televizoare Philips cu Android
Philips vine în România cu a două generație de televizoare cu Android

Philips aduce în România a două generație de televizoare cu Android. Primele modele care vor fi comercializate pe piața din...

Închide