stiri

Telefoanele și tabletele vor suferi schimbări radicale!

Memorie flash Intel Micron 3D NAND

Telefoanele și tabletele vor trece printr-o serie de schimbări radicale în următorii ani. Intel, cea mai mare și cea mai avansată companie din domeniul nanoelectronicii, a făcut o demonstrație cu noua memorie 3D XPoint.

Demonstrația din cadrul evenimentului IDF 2016, organizat în Shenzhen, a fost ținută de Rob Crooke, vicepreședintele Intel pentru memorii non-volatile (NSG – Non-Volatile Memory Solutions Group) și Ian Yang, președintele Intel China.

Un pachet de date de 20GB a putut fi copiat în numai 10 secunde între două SSD-uri Intel Optane cu memorii 3D XPoint conectate printr-o interfață Thunderbolt 3. Tehnologia 3D XPoint este de până la 1.000 de ori mai rapidă și are o durabilitate de până la 1.000 de ori mai mare comparativ cu tehnologia NAND, fiind în același timp de 10 ori mai densă față de memoriile convenționale.

Ce fel de produse vom vedea în viitor?

Telefoanele, tabletele, notebook-urile și desktop-urile consumer vor profita din plin de noua tehnologie 3D XPoint. SSD-urile Intel Optane vor oferi chiar și 15TB spațiu de stocare în condițiile în care vor transfera date cu 2GB/s.

În cazul telefoanelor mobile va deveni practică filmarea la rezoluție 4K cu 60 de cadre pe secundă, lucru care astăzi nu este posibil. De asemenea, filmele 4K ce vor ocupa mai multe zeci de GB vor fi transferate între telefon și calculator în câteva secunde și nu în zeci de minute așa cum este cazul acum.

Serverele de stocare în rețea pentru acasă vor deveni mult mai mici, fiecare utilizator urmând să aibe posibilitatea de a-și crea propriul cloud pe care să-l gestioneze după cum crede de cuviință. În cazul marilor centre de date, o unitate 1U va putea oferi până la 1PB (1 petabyte = 1 000 000 gigabyte) spațiu de stocare.

Demonstrație cu Intel Optane

To Top

Citește articolul precedent:
HTC 10
Telefoanele Huawei P9 şi HTC 10 vor intra în ofertele operatorilor mobili

Operatorii de telefonie mobilă din România au început să importe și să vândă la preț subvenționat noile telefoane Huawei P9...

Închide