stiri

Viteze mai mari pentru internetul mobil

Samsung Exynos 7 Octa

Samsung prezintă la Mobile World Congress 2015 mai multe tehnologii care vor contribui la creșterea vitezelor pentru internetul mobil. Rețelele mobile oferă noi oportunități, precum Internet of Things (IoT), Network Functions Virtualization (NFV) și tehnologii 5G.

Mulți operatori din întreaga lume au implementat deja rețele LTE, iar unii dintre ei se concentrează deja pe tehnologia LTE-Advanced, pentru a îmbunătăți performanța, viabilitatea și capacitatea rețelelor. Samsung a lansat și a implementat tehnologia LTE Carrier Aggreagation (CA), în premieră la nivel global, în anul 2013, extinzând astfel implementarea tehnologiei Tri-Band CA, precum şi dispozitive care suportă fiecare tehnologie.

Samsung va prezenta anul acesta la MWC o serie de îmbunătățiri importante pe care le-a adus tehnologiei Carrier Aggregation, printre care FDD-TDD CA, Uplink CA, 4×4 MIMO cu CA și CA fără spectru licențiat (cunoscut și sub numele LTE-Unlicensed sau License Assisted Access), precum și tehnologia LTE-WiFi throughput aggregation. Pe lângă demonstraţia tehnologiei avansate CA, Samsung va prezenta și soluția VoLTE îmbunătățită pentru extinderea ariei de acoperire.

Drumul spre 5G

Samsung va prezenta trei noi tehnologii care promit îmbunătățirea semnificativă a capacității rețelei și a vitezei de răspundere. Noua soluție Backhaul Wireless 60 GHz este eficientă în implementarea rapidă a noi site-uri de celule. Tehnologia folosește antene active duale (beamforming) și antene pasive pentru transmiterea până la viteze multi-GBps în banda nelicențiată.

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6

Full Dimension-MIMO (FD-MIMO) extinde capacitatea tehnologiei MIMO, permițându-i unei antene active să livreze semnale wireless dedicate către utilizatori multipli într-o singură celulă, îmbunătățind considerabil capacitatea celulei și reducând interferențele dintre celule.

Samsung va prezenta, alături de mai mulți operatori, și tehnologia mobilă de acces radio în 28 GHz. Această tehnologie a primit o atenție semnificativă și, în octombrie 2014, când a depășit barierele de viteză în transmiterea de date statice și mobile, atingând cu succes ratele de transmitere de 7,5Gbps respectiv 1,2Gbps.

Este de așteptat ca aceste tehnologii să formeze o bază critică pentru tipurile de servicii și aplicații pe care tehnologia 5G le va suporta. Printre acestea se numără tehnologia avansată de cloud computing, prezență virtuală, realitate virtuală și livrare fără întârzieri a formatelor video UHD pe mobil, precum 4K și 8K.

To Top

Citește articolul precedent:
Încărcător wireless IKEA
IKEA va vinde încărcătoare wireless

IKEA va comercializa primele încărcătoare wireless pentru telefoane și tablete în cadrul Mobile World Congress. Noua soluție de transformare a...

Închide