stiri

Android GingerBread este prezentat oficial

Android 2.3 GingerbreadGoogle Android 2.3 (GingerBread) este oficial și este aici. Noul sistem de operare a fost lansat ieri, 6 decembrie, și aduce cu sine o serie de îmbunătățiri în ce privește experiența utilizatorului dar și noi facilități pentru dezvoltatorii de aplicații. O parte dintre noile caracteristici, intuite de comunitatea utilizatorilor de Android, au fost confirmate, însă unele dintre ele  așteaptă lansarea următoarei versiuni denumite Honeycomb.

Google a adăugat în noul Android 2.3 (GingerBread) o nouă interfață grafică, mai modernă și mai prietenoasă cu utilizatorul, suport pentru apelurile video, suport pentru convorbirile prin VoIP, suport pentru rularea fișierelor video WebM, a integrat sistemul radio NFC (Near Field Comunication) dar a îmbunătățit și funcția copy/paste. Ce nu a inclus Google în noul Android 2.3, deși utilizatorii se așteptau la astfel de modificări este: o îmbunătățire a legăturilor cu rețelele sociale, streaming media din PC, suport pentru ecranele cu rezoluție mai mare (în principal Wide XGA 1366×768 pixeli), jocuri 3D, suport pentru Google TV și suport pentru imaginile WebP.

Dezvoltatorii de aplicații pentru Android 2.3 se vor bucura de o serie de facilități noi care le vor permite programarea unor jocuri mult mai atractive. Dezvoltatorii vor avea acces la mai multe componente ale sistemului printr-un set de pachete API (Application Programming Interface).

În crearea aplicațiilor vor putea fi utilizate informațiile livrate de accelerometru, senzorii de mișcare, senzorii de proximitate, giroscop, etc. Platforma furnizează, de asemenea, un nou set de efecte audio pentru a fi incluse în aplicații. Odată cu lansarea pe piață a sistemului de operare Android 2.3 (GingerBread) au mai fost lansate și câteva instrumente destinate programatorilor. Este vorba de un nou SDK (r8) dar și un plugin ADT (Android Development Tools) pentru Eclipse (8.0.0).

De remarcat este simplitatea site-urilor rezervate sistemului de operare Android. Deși viteza de conexiune la internet a crescut iar puterea de procesare a calculatoarelor actuale este foarte mare, Google oferă acea doză de simplitate și simț practic care nu trebuie să lipsească unei interfețe grafice.

Într-un clip de numai 2 minute și 56 de secunde sunt explicate lucrurile de bază aduse de noul Android 2.3 (GingerBread) programatorilor.

Surse: Android.com, android-developers.blogspot.com, Wikipedia.org

To Top

Citește articolul precedent:
Primele ROM-uri în testare cu Android 2.3 Gingerbread sunt pentru HTC

Producătorii de telefoane și-au făcut deja renumele în privința suportului pentru noile versiuni de Android. Printre cei mai prompți îi...

Închide