stiri

Creative ZiiO la 250 de dolari

Tableta ZiiO, concepută de inginerii de la Creative, este disponibilă acum la preţul de 250 de dolari. Echipamentul, despre care puteţi să citiţi mai pe larg aici, integrează un ecran cu diagonala de 7 inci şi rezoluţia de 480×800 pixeli. ZiiO rulează sistemul de operare Android 2.1 (Eclair) iar în curând ar putea trece la o versiune superioară, eventual Gingergread.

Procesorul ZiiLABS ZMS-08 HD ar putea fi singurul motiv pentru care tableta este mai ieftină. Momentan nu există niciun test comparativ în care procesorul celor de la Creative să fie pus faţă în faţă cu exemplare ARM de la Qualcomm sau Hummingbird de la Samsung. Un alt aspect de luat în calcul este ecranul rezistiv, mai puţin performant dar şi mai ieftin decât unul capacitiv preluat de Apple, Samsung, Dell sau Asus.

Preţul însă rămâne mai mult decât interesant dat fiind că modelele similare ale concureţei se comercializează la preţuri mult mai mari. Iniţial, Ziio avea un preţ recomandat de 315 dolari dar se pare că oamenii din conducerea companiei au decis că modelul poate concura cu multitudine de tablete existente de la producători consacraţi numai dacă este vândut la un preţ mai mic.

To Top

Citește articolul precedent:
NEC va prezenta tableta Android cu 2 ecrane la CES 2011

Ce ar putea face o tabletă Android pentru a umbri iPad-ul? Încă un ecran, ar suna o variantă de răspuns....

Închide