stiri

Motorola Droid nu poate trece la Gingerbread

Motorola Droid

Motorola Droid Noul sistem de operare Android 2.3 Gingerbread începe să aducă și o serie de mici frustrări pentru posesorii de telefoane mai vechi dotate cu procesoare tactate sub 1GHz. Din câte se pare Android 2.3 Gingerbread necesită cel puțin un procesor tactat la frecvența de 1GHz.

Motorola Droid, cu al său procesor ARM Cortex A8 tactat la 550MHz, poate rămâne undeva la varianta Android 2.1, așa cum se menționeză și pe site-ul companiei. Nici utilizatorii telefoanelor LG Optimus echipate cu procesoare la 600MHz nu sunt mai fericiți cu noua lansare Google.
Ultima versiune a sistemului de operare Android nu va putea fi instalată nici pe aceste terminale.

Declarațiile venite din partea lui LG pe Facebook au pus pe jar utilizatorii care așteaptau să-și treacă mobilele pe Gingerbread. Ideea unei limitări hardware de procesor care ar împiedica upgrade-ul a fost demontată pe Twitter de către Dan Morrill, Android Open Source & Compatibility Tech Lead. Acesta a susținut că Gingerbread nu are nicio cerință minimă de procesor. LG a revenit la nici două zile publicându-și angajamentul de a trece tot line-up-ul Optimus One de la Froyo la Gingerbread. LG și-a cerut scuze pentru neînțelegerile provocate și a anunțat că va reveni cu datele estimate pentru actualizările promise mai nou.

Update: O parte din informații au fost dezmințite de Brian Swetland, un inginer care lucrează pentru Google, cerințele sistemului de operare sunt minime astfel încât cei care pot rula Android 2.2 (Froyo) vor putea instala și update-ul pentru Gingerbread. Totuși s-ar putea să existe anumite probleme pentru telefoanele dotate cu procesoare mai slabe ceea ce nu cazul modelului Droid.

To Top

Citește articolul precedent:
Faceti loc pentru Honeycomb pe tableta Motorola

Nici nu s-a răcit bine turta dulce și deja dăm navală la stupul cu miere, cam așa s-ar putea caracteriza...

Închide