stiri

Samsung face o comanda consistenta pentru Tegra 2

Acțiunile NVIDIA (NVDA) au crescut zilele acestea cu 13 cenți sau 0.9% atingând un vârf de 14.70 dolari. Din câte se pare NVIDIA a înregistrat o comandă consistentă din partea coreenilor de la Samsung pentru platforma Tegra 2. Suma totală care vizează această înțelegere s-ar situa undeva între 250 și 350 de milioane de dolari.

Platforma Tegra 2 ar urma să fie integrată în viitoarele tablete Samsung ce vor rula sistemul de operare Google Android. NVIDIA Tegra 2 este una dintre cele mai performante platforme pentru tablete având un consum extrem de redus de energie și o putere grafică excepțională, lucru apreciat de utilizatorii care folosesc astfel de echipamente.
Comanda celor de la Samsung depășește estimările pentru întreg anul 2011, experții vorbind, înainte de acest eveniment, de venituri de 275 de milioane de dolari aduși în visteria NVIDIA.

Tegra 2 a fost adoptată de mai mulți producători de tablete și telefoane, LG a lansat recent Optimus 2x iar Motorola pregătește o tabletă pe baza pe aceeași platformă. Mai mult se pare că Google ar fi ales Tegra 2 ca referință pentru sistemul de operare Honeycomb (Android 3.0) lucru care cântărește destul de mult în calculele financiare.
Cei care au apucat să cumpere acțiuni NVIDIA își freacă acum mâinile de bucurie privind la tendința ascendentă a acestora pe bursele internaționale.

Sursa: Barrons.com Via Engadget.com

To Top

Citește articolul precedent:
NFS: Shift în Android Market

Circulă știrea că NFS: Shift a ajuns oficial în Android Market. Nu l-am găsit (probabil ține de localizare), dar m-am lăsat...

Închide