stiri

Samsung Galaxy S II

Samsung prezintă în cadrul târgului Mobile World Congress, ce se desfășoară zilele acestea în Barcelona, noul Galaxy S II (Model: GT-I9100). Noul terminal inteligent este unul dintre cele mai subțiri modele ce pot fi găsite pe piață. Caracteristicile tehnice sunt cel puțin impresionante, GT-I9100 fiind un model mai mult decât complet.

Într-o carcasă ce nu măsoară mai mult de 8.49mm în grosime, coreenii au montat un procesor dual-core, cameră video de 8 megapixeli și un ecran AMOLED cu diagonala de 4.3 inci și rezoluția de 480 x 800 pixeli. Suprafața ecranului capacitiv este protejată cu o sticlă Gorilla Glass.

Pe lângă hardware-ul ce se ocupă cu redarea imaginilor și asigurarea comunicațiilor radio, Samsung a instalat un senzor de proximitate, accelerometru și un giroscop. Camera video de 8 megapixeli poate înregistra clipuri la rezoluție 1080p iar transmisia acestora către un televizor cu diagonală mare se poate face prin HDMI sau prin DLNA.
Calculele sunt efectuate de un procesor ARM Cortex-A9 dual-core, ce rulează la frecvența de 1GHz. Toate aceste chipuri sunt alimentate de o baterie Li-Ion de 1650mAh. Galaxy S II rulează sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread poziționându-se și din acest punct de vedere ca un telefon high-end.

O caracteristică interesantă este reprezentată de Kies Air, un modul wireless care permite comunicarea dispozitivului cu PC-ul și gestionarea conținutului aflat pe telefon prin intermediul unui browser. Utilizatorul poate verifica apelurile pierdute, asculta melodii și descărca fotografiile realizate cu ajutorul camerei încorporate. Mai mult este posibilă trimiterea documentelor către imprimantele compatibile fără a fi necesară conexiunea la un router Wi-Fi.

Samsung a luat în calcul și introducerea tehnologiei Near Field Communication (NFC) pentru plățile de mică valoare însă “acesta va fi disponibilă numai dacă piața o va cere”.

To Top

Citește articolul precedent:
LG si Youtube vor oferi clipuri 3D

LG Electronics și YouTube au făcut un pas important spre a oferi consumatorului clipuri 3D pe teleonul mobil. Utilizatorii vor...

Închide