stiri

Android pe primul loc si in raportul Gartner

La scurt timp de la apariția raportului IDC ce prevestea moartea iminentă a sistemului de operare Symbian și creșterea cotei de piață pentru Android, Gartner vine să confirme în mare același lucru.

Sistemele de operare Symbian, WebOS de la HP și Bada de la Samsung vor intra în categoria “altele” fără a mai avea vreo importanță. Piața mondială a smartphone-urilor se va situa la 468 milioane de unități în anul 2011, cu o creștere de 57.7% comparativ cu anul precedent. Conform celor de la Gartner, până la finalul acestui an, Android va deveni sistemul de operare cu cea mai mare cotă de piață obținând 49 de procente din totalul pieței în anul 2012.

Roberta Cozza, analist principal la Gartner, mai declara că până în anul 2015 un procent de 67% din totalul pieței de telefoane inteligente vor avea un preț ce se va încadra sub 300 de dolari. Veste este deosebit de îmbucurătoare, date fiind bugetele clienților din țările în curs de dezvoltare ce nu își permit încă un smartphone.
Gartner mai spune că sistemul iOS de la Apple se va menține al doilea după Android în ciuda scăderii ușoare pe care a înregistrat-o în anul 2011.

Nokia și Windows Phone rămân un adversar de temut pentru Android dar dată fiind lăcomia fără margini a celor dela Microsoft e puțin probabil ca acesta să aibă mari șanse de reușită. Gartner prevede pentru Windows Phone o cotă de piață de 19.5% în anul 2015.

Raportul complet poate fi studiat de către cei interesați la adresa: http://www.gartner.com/resId=1619615

To Top

Citește articolul precedent:
DEX pentru Android

O aplicație care nu ar trebuie să lipsească niciunui posesor de telefon mobil cu Android este dicționar explicativ român. DEX...

Închide