stiri

Apple da in judecata Samsung

Apple, o firmă de design ce a desenat iPad-ul, a acționat în judecată cel mai mare conglomerat agrenat în industria IT, Samsung Electronics. Samsung este implicat în fabricarea a numeroase componente electronice, de la chip-uri flash și hard disk-uri până la ecrane AMOLED de ultimă generație, fiind una dintre companiile foarte active pe piața smartphone-urilor și tabletelor cu Android.

Produsele Samsung din seriile Galaxy au instalat Google Android, competitor direct al sistemului de operare Apple pentru terminale mobile. Principalele nemulțumiri ale firmei Apple sunt legate de partea de design a tabletelor dar și de forma icoanelor. Apple a formulat 16 plângeri împotriva coreenilor printre care se numără încălcarea brevete de invenție și mărci.

Dintre smartphone-urile luate în colimator se evidențiază cele mai performante modele Samsung precum: Galaxy S 4, Epic 4, Captivate, Indulge, Nexus S dar și tabletele Galaxy Tab. Samsung respinge aceste acuzații afirmând că hardware-ul produs de ei și sistemul de operare Android sunt lucruri total diferite de produsele Apple. Dacă privim spre modelele smartphone și tablete observăm că toate sunt pătrate, au colțuri rotunjite și icoane asemănătoare. Plângerile celor de la Apple vor fi judecate de o curte din California.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung lucreaza la un smartphone dual-core la 2Ghz

Samsung Electronics, cel mai mare grup implicat în industria semiconductorilor din Coreea de Sud, lucrează la un smartphone ce ar...

Închide