stiri

Sony a dezvaluit doua tablete cu Android

Sony a prezentat publicului două tablete ce rulează sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb) plămădite pentru a da lovituri puternice rivalului de la Apple.

Primul model, Sony S1, are diagonala de 9.4 inci și o formă distictă a părții de sus. La baza tabletei stă o platformă NVIDIA Tegra2 și o interfață grafică special creată de Sony. Pentru a naviga pe internet utilizatorii au la dispoziție browser-ul Swift dar pot opta pentru altele în cazul în care software-ul Sony nu-i satisface.

Sony S1 este dotat cu două camere video, una frontală pentru apeluri video și una în partea din spate. O diodă infraroșu permite comanda televizoarelor Bravia și utilizarea tabletei ca o telecomandă. Prin modul DLNA utilizatorul poate transmite fluxul video desfășurat pe ecranul tabletei direct pe un televizor compatibil.

A doua tabletă, Sony S2, este formată din două părți mobile prinse printr-o articulație. Cele două ecrane cu diagonala de 5.5 inci și rezoluția 1.024×480 pixeli asigură versatilitate și separa tastatura virtuală de ecranul superior pe care se pot derula în voie aplicațiile. Spre exemplu, clientul de mail poate fi rulat pe ecranul superior iar redactarea textului se poate face pe tastatura afișată mai jos.

Conceptul este destul de asemănător cu cel al smartphone-ului Kyocera Echo și sperăm că nu va fi niciun proces pe această temă. Ambele modele rulează sitemul de operare Android 3.0 (Honeycomb) dar au acces și la aplicațiile Sony din cloud. Cele două modele vor fi disponibile din această toamnă, americanii fiind primii ce vor intra în contact cu acestea.

Japonezii de la Sony doresc să ocupe al doilea loc pe piața tabletelor despre care se spune că va cuantifica nu mai puțin de 49 de miliarde de dolari în anul 2015.

To Top

Citește articolul precedent:
Terminale cu Android pentru soldati

Armata americană este gata să profite pe câmpul de luptă de avantajele dispozitivelor mobile. Smartphone-urile ar putea fi purtate de...

Închide