stiri

Evolio Neura

Evolio Neura

Compania românească Televoice a anunțat lansarea tabletei Evolio Neura. Noul model este echipat cu sistemul de operare Android și un procesor Nvidia Tegra 2 dual-core reglat la frecvența de 1GHz.
Firma, deținută de fostul director al autoritații de reglementare in comunicații, Liviu Nistoran s-a autodepășit de această dată, a copiat tableta Malata Zpad T8 cunoscută deja publicului.oferind publicului o tabletă care nu este cu nimic mai prejos decât rivalele construite de companii puternice.

Neura este o platformă 100% deschisă, rulează orice aplicaţie Android şi are cea mai diversificată conectivitate disponibilă la o tabletă: port USB, LAN, HDMI şi microSD. Dimensiunile tabletei sunt de 25x19x1.4 cm, iar greutatea este de 780 grame pentru versiunea 3G.

Conectivitatea la internet și nu numai este completată de : Wi-Fi, Bluetooth şi nu în ultimul rând de modemul 3G integrat, pe care funcţionează orice SIM de date de la orice operator din România. Neura este dotată cu un ecran IPS capacitiv, multitouch, cu diagonala de 9.7 inci și format Wide View Angle (similar cu cel al iPad-ului).

O serie din caracteristicile și funcțiile de top sunt date tocmai de chipset-ul Nvidia Tegra 2, Neura fiind superioară iPad-ului 2 din anumite puncte de vedere. Tableta rulează filme Full HD 1080p ce pot fi transmise către un televizor de ultimă generație prin intermediul portului HDMI.

Odată cu tableta mai sunt disponibile și o serie de accesorii pentru cei care vor să-și completeze anumite funcții de care au nevoie. Printre accesori se numără: huse de protecție, huse cu tastatură, un adaptor Ethernet pentru conectivitate LAN (Local Area Network), un creion capacitiv și chiar conector HDMI fără fir.

Modemul 3G integrat este Ericsson HSDPA / GPRS 900 – 2100 Mhz, suportând viteze de până la 7.2 Mbs, modulul Wi-Fi funcţionează în toate standardele: b/g/n, iar portul Blutooth 2.1 suportă EDR. Tableta mai are integrate mufa 3.5 mm audio jack, difuzoare 2x1W, Microfon, cameră frontală de 1.3 megapixeli, Assisted-GPS, accelerometru şi senzor de lumină.

Liviu Nistoran, CEO al companiei Evolio a declarat: „Tableta noastră este un ipad killer, întrucât oferă mai mult, la dimensiuni comparabile şi la un preţ corect. Iată că şi românii pot lansa în piaţă un produs de înaltă tehnologie, cu performanţe excepţionale”.

Tableta Neura suportă din punct de vedere teoretic sistemul de operare Android 3.0 însă, pentru moment, Televoice livrează primele modele cu Android 2.2 (versiunea pentru Tablete), urmând ca în viitorul apropiat să fie disponibil un update la Android 3.0 Honeycomb.

Prețul tabletei, disponibilă deja pentru precomenzi, este de 1899 lei (cu TVA inclus) iar livrările vor începe din 25 iulie 2011.
Evolio Neura

Specificatii tehnice Evolio NEURA:

– CPU: Nvidia Tegra 2, 1Ghz, Dual Core

– Ecran: 9.7 inci (4:3) Capacitiv Multitouch (4 points)

– Stocare: 16 GB iNAND Flash

– Memorie: 1 GB RAM DDR 2

– MicroSD: Suportă până la 32 GB

– Porturi: 1xUSB 2.0, 1xMiniUSB 2.0, 1x GSM SIM, Docking Port, 3,5mm Audio jack, difuzoare 2x1W , microfon încorporat

– Camera 1.3 MP

– Modem 3G integrat HSDPA / GPRS (900 Mhz, 2100 Mhz)

– Wi-Fi (802.11 b/g/n)

– Bluetooth 2.1 EDR

– G-Sensor

– Senzor de lumină

– Sistem de operare: Android 2.2 / 3.0

În clipul de mai jos puteți vedea aspectul general al tabletei dar și o serie din caracteristicile sale.

Update: Tableta, fabricată în China, este identică cu Malata Zpad T8 atât ca performanțe cât și ca aspect exterior. Nicio componentă a acestei tablete nu este fabricată în România, Neura integrând chipuri fabricate de corporații internaționale.

To Top

Citește articolul precedent:
Firefox 6 Beta pentru Android

Cea mai nouă versiune Firefox pentru Android poate fi descărcată din Android Market. Browserul aduce o interfață grafică ușor schimbată,...

Închide