stiri

De ce nu are dreptate Apple?!

Knight-Ridder concept

Procesul dintre Apple și Samsung a lasat loc de lungi polemici, fiecare dintre părți venind cu propriile argumente.Chiar dacă Apple a obținut o victorie de etapă la o curte de justiție din Germania, lucrurile se pot întoarce în defavoarea sa. Samsung a prezentat magistraților de la Haga, locul unde se desfășoară un nou proces, cel puțin 20 de tablete similare, lansate înaintea iPad-ului.
Apple pare să-și dorească a fi inventatorul apei calde sau a automobilului cu 4 roți și volan pe care nimeni altcineva să nu-l mai fabrice. Din păcate pentru compania americană, aceste concepte existau deja, Apple copiindu-le pur și simplu.

Un film de prezentare realizat de compania Knight-Ridder în anul 1994 vorbește de viitorul ziar electronic sub formă de tabletă ce va livra conținutul editorial în mod dinamic către cititori. După cum se poate observa în imagini și în clip, tableta din 1994 este dreptunghiulară, are colțurile rotunjite, este de culoare neagră și nu are butoane.
Tableta a fost creată de o echipă formată din designeri, cercetători și jurnaliști.


Conceptul tabletei electronice este utilizat în mai multe filme Science Fiction realizate înainte de apariția iPad-ului, unul dintre cele mai cunoscute seriale în care actorii manevrau tablete și pad-uri asemănătoare conceptual cu cele de astăzi este Star Trek.

Asemănările dintre tableta Knight-Ridder și iPad sunt clare, însă în conceperea acestui design Apple nu are niciun merit. De fapt în anul 1994 Apple era o firmă modestă fără mare succes comercial. Vânzările din anul 1994 cuantificau numai 220.3 milioane de dolari, mult mai puțin decât înregistrau ceilalți concurenți. În anul 1993, Apple lansase Pad-ul Newton, considerat un eșec total prin vânzările slabe pe care le-a avut.

Cum vedea Apple tableta în anul 1993?!!

Dacă tabletele de mai jos vi se par copiate după Apple iPad trebuie să vă spunem că acestea au fost prezentate în anul 1994, cu 15 ani înainte de lansarea iPad-ului.
Unele firme aveau o altă viziune asupra tabletei, conceptul de mai jos fiind creația acestora.

Knight-Ridder concept
Knight-Ridder concept

Update: Apple a ajuns subiect de glume pe internet.
La CeBit 2006 Samsung prezenta telefonul F700 (vezi imaginea de mai jos), un an mai târziu Apple lansa iPhone, un telefon ce semăna foarte mult cu cel prezentat de coreeni.

Apple Samsung

Apple vs Samsung


Sursa imaginii i.imgur.com

To Top

Citește articolul precedent:
Apple iPad 2
Apple acuza Motorola

După ce ieri site-urile IT dezbăteau pe larg decizia instanței din Dusseldorf, Germania de a interzice de la comercializare tabletele...

Închide