stiri

Google a cumparat Motorola

Google a anunțat astăzi că a cumpărat Motorola Mobility pentru suma de 12.5 miliarde de dolari. Compania din spatele sistemului de operare Android a plătit 40 de dolari pe acțiune pentru achiziția a 63% din acțiunile Motorola Mobility. În conturile Google se numărau 39 de miliarde de dolari înainte de această achiziție, cam cât bugetul României pe un an întreg.

Motorola este unul din cei 39 de producători ce folosesc Android. Printre produsele principale ale companiei se numără tableta Xoom și telefonele Droid, Droid 2, Droid X sau Defy.

Google a făcut în fiecare an o achiziție spectaculoasă însă achiziția unui mare producător hardware este ceva ieșit din comun. În comunicatul de presă făcut public cu câteva ore în urmă se spunea că „acest lucru va supraalimenta ecosistemul Android”.

Larry Page a declarat că Android va continua să fie o platformă deschisă iar Motorola va funcționa ca o afacere independentă.

Odată cu această achiziție în portofoliul Google au intrat 14.600 de patente înregistrate în toată lumea. O altă problemă pentru Google vor fi următoarele litigii cu Apple, compania lui Steve Jobs fiind deranjată de produsele Android.

Achiziția a fost aprobată de consiliul director al celor două companii.

În prezent sunt peste 150 de milioane de terminale Android activate în întreaga lume, cu peste 550.000 de dispozitive activate în fiecare zi. De această performanță se face „răspunzătoare”o rețea de 39 de producători și 231 de operatori din 123 de țări. Cu o istorie de peste 80 de ani în domeniul comunicațiilor, Motorola a avut un rol important în dezvoltarea ecosistemului Android.

Cei care doresc să citească comunicatul de presă (în limba engleză) o pot face accesând legătura următoare.

To Top

Citește articolul precedent:
A Game With Balls

Sistemul de operare Android nu duce lipsă de jocuri interesante. Avantajați de senzorii telefoanelor mobile dar și de algoritmii care...

Închide