stiri

NVIDIA patentează vSMP pentru chip-ul Kal-El

Pe măsură ce lansarea noului chipset Kal-El se apropie, ies la iveală o serie de detalii tehnice deosebit de interesante. NVIDIA a patentat o tehnologie denumită vSMP (variable Symmetric Multiprocessing). Soluția tehnică a celor de la NVIDIA presupune amplasarea celui de al cincilea nucleu de procesare în aceeași pastilă de siliciu pentru reducerea consumului de energie electrică, un aspect foarte important când vorbim de echipamente alimentate de acumulatori.

Tehnologia vSMP poate fi aplicată pentru mai multe nuclee de procesare de diverse tipuri. Cu alte cuvinte în momentul în care telefonul sau tableta rulează procese mai puțin solicitante, chipse-ul trece într-un mod de operare low-power folosind un chip mai puțin performant. Pentru aplicațiile ce necesită putere mare de calcul intră în acțiune nucleele specializate.
kal-el_consum
NVIDIA a făcut chiar și o comparație cu chipset-urile concurente însă aceasta nu este pe deplin elocventă în cele mai multe cazuri corporațiile umflând cifrele spre lauda proprie. Oricum ar fi noul chipset va oferi performanțe extraordinare, puterea de calcul a noilor produse aducând aplicații mai complexe pe tablete și telefoane.

Cei care doresc să aprofundeze detaliile tehnice o pot face studiind PDF-ul pus la dispoziție de NVIDIA.

To Top

Citește articolul precedent:
Accesorii HTC Rhyme
HTC Rhyme – un smartphone pentru doamne

HTC a anunțat noul smartphone Rhyme, un smartphone din noua generație ce poate fi încadrat în categoria mainstream, disponibil în...

Închide