stiri

Apple marchează din nou în lupta cu Android

Slide to Unlock - patent

Apple a marcat un punct important în competiția patentelor, jurizată în prezent de judecătorii din întreaga lume. USPTO (United States Patent and Trademark Office) a aprobat patentul pentru funcția “Slide to Unlock” devenită foarte populară odată cu lansarea iPhone-ului. Glisarea cu degetul pe ecranul tactil a fost preluată de sistemul de operare Android iar acest fapt ar putea fi sursa unui viitor litiu între Apple și Google. Compania regretatului Steve Jobs a evitat să intre în conflict cu Google iar aceștia din urmă s-au pus la adăpost prin achiziția Motorola Mobility dar și prin cumpărarea de patente de la IBM. Echipamentele cu ecran tactil pot fi deblocate prin glisarea cu degetul deasupra unei reprezentări grafice.

Patentul 7657849 înregistrat de Apple descrie operațiunea de deblocare a unui echipament prin glisarea cu degetul destul de vag, lăsând loc pentru interpretări. Practic nimeni nu va mai putea trage cu degetul pe ecran pentru a debloca telefonul, acest gest fiind proprietatea corporației Apple. O altă interpretare a patentului spune că această operaține este definită de o cale reprezentată grafică, ceea ce nu e cazul noilor versiuni Android, cum ar fi Honeycomb sau ICS.
Rămâne de văzut dacă aceștia vor încerca să le interzică celor de la Google să folosească deblocarea prin atingerea ecranului tactil în sistemul de operare Android sau dacă acest patent e doar un instrument imoral de luptă împotriva asiaticilor.

Slide to Unlock - patent

To Top

Citește articolul precedent:
ViewPad 7e sub 200 de dolari

Tabletele cu Android devin mai accesibile odată cu implicarea unor producători specializați în modele cu preț redus. Tendința de scădere...

Închide