stiri

ASUS a dezvăluit următoarea tabletă Transformer

Jonney Shih

Preşedintele Asus, Jonney Shih, a făcut o dezvăluire deosebit de interesantă pentru fanii Android cu ocazia conferinței All Things Digital AsiaD din Hong Kong. Noua tabletă ce va reprezenta cartea cea mai importantă a companiei taiwaneze se va numi Transformer Prime și nu Transformer 2, așa cum s-a speculat până în prezent. Prime va rula sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich iar lansarea oficială este programată pentru data de 9 noiembrie.

Noua tabletă are la bază chipset-ul Nvidia Tegra 3 ce încorporează patru nuclee de procesare dar și o serie de tehnologii pentru diminuarea consumului de energie. În consecință, Prime este o tabletă mai puternică decât generația care se află acum pe piață, cu o autonomie de până la 14.5 ore. Ecranul își păstrează diagonala de 10 inci și caracteristicile cunoscute însă carcasa preia din elementele Zenbook. Asus a utilizat aluminiul fără să facă economie de materiale iar rezultatul se vede în suprafețele metalice foarte plăcute ochiului. Prime excelează prin opțiunile de conectivitate și performanțe.

Portul mini-HDMI și slotul pentru carduri SD ar trebui să simplifice mult utilizarea produsului. Deși este un modele performant, care abordează necesitățile în mod pragmatic, ASUS Transformer și în general tabletele cu Android nu au reușit să se impună în fața mediatizatului iPad. Andy Rubin declara recent că s-au comercializat 6 milioane de tablete cu Android iar dacă ar fi să ne uităm în curtea Apple nu putem să nu constată diferența enormă dintre cele două medii. Marți, Apple a anunțat că a vândut 32 de milioane de tablete. Bineînțeles sunt unele diferențe de timp și tehnologie, sistemul de operare Android fiind adoptat cu întârziere de giganții IT.

Jonney Shih
Asus Transformer Prime

Foto Engadget.com

To Top

Citește articolul precedent:
Smart IT
Provocările Smart IT

Smart IT lansează noi provocări la adresa programatorilor în cadrul unei competiții unde inteligența și inspirația sunt puse din plin...

Închide