stiri

NVIDIA anunță chipsetul Tegra 3 în mod oficial

Nvidia Tegra 3

NVIDIA publică astăzi comunicatul de presă prin care a anunță noul chipset Tegra 3 cunoscut anterior sub numele de cod Kal-El. Comparativ cu Tegra 2, noul chipset este de 3 ori mai puternic din punct de vedere grafic și consumă cu 61% mai puțină energie. Procesorul Tegra 3 implementează o nouă tehnologie în curs de patentare, cunoscută sub numele de Variable Symetric Multiprocessing (vSMP) pe care am detaliat-o în cadrul acestui post. În timpul utilizării unor aplicaţii ce necesită un consum de energie scăzut,precum audiţia muzicală, redarea video sau actualizarea datelor în fundal, procesorul Tegra 3 îşi inchide complet cele 4 nuclee de performanţă foloseşte în schimb nucleul ajutător. Nucleele quad-core din cadrul procesorului Tegra 3 sunt complementate de o nouă unitate de procesare vizuală NVIDIA GeForce cu 12-nuclee.

Cel de al cincelea nucleu NVIDIA este cu adevărat ingenios”, a declarat Nathan Brookwood, cercetător în cadrul Insight 64. „Tehnologia vSMP din procesorul Tegra 3 extinde durata de viaţă a bateriei la dispozitivele mobile de ultimă generaţie, prin reducerea consumului în momentul utilizării unor aplicaţii nesolicitante, performanţa fiind crescută doar atunci când este cu adevărat necesară”.

Prima tabletă din lume ce integrează noul chipset Tegra 3 este Asus Transformer Prime.

Nvidia Tegra 3

Comparație între NVIDIA Tegra 3 și alte procesoare existente în prezent pe piață.

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Eee Pad Transformer Prime TF201
Asus prezintă Eee Pad Transformer Prime TF201 în mod oficial

Asus România a publicat comunicatul de presă pentru noua tabletă Eee Pad Transformer Prime (TF201). Tableta are o grosime de...

Închide