stiri

Câte o tabletă BlackBerrry pentru fiecare dezvoltator Android

BlackBerry Playbook a fost lansat în aprilie 2011 și este prima tabletă de la Research In Motion. E un concept inedit pentru o companie a căror produse se adresează cu preponderență clasei business. În timp ce are într-adevăr jocuri, punctele forte ale tabletei de 7 inci sunt lucruri mai serioase cum ar fi redarea de prezentări PowerPoint. 

Ce este interesant la această tabletă este că aplicațiile Android pot fi portate de către dezvoltatori pentru a rula pe Playbook. Procedeul este destul de simplu – o modalitate de a porta aplicația este de a lucra numai în browser cu fișierul specific .apk (Android Application Package) și nu e nevoie de lucru în interfața de dezvoltare Eclipse. Orice aplicație care funcționează pe Android 2.3 va putea rula și pe BlackBerry.

Singura solicitare a celot de la Research In Motion este ca toate referințele către Android Market să fie eliminate din soft. Cu toate că practic este uploadată o aplicație Android, scopul este ca utilizatorii să o poată descărca ca și când ar fi specifică BlackBerry.

RIM încearcă să motiveze dezvoltatorii să-și urce aplicațiile și în BlackBerry App World, iar astăzi Alec Saunders de la RIM a lansat următorul mesaj pe Twitter:

„Shh…. Dezvoltatori Android – uploadați aplicația Android în BB AppWorld pînă pe Feb 13 și primiți un Playbook gratis –> tools aici: http://t.co/Ys32aMJT.”

Playbook-ul este o tabletă înteresantă, iar această strategie de a exploata cea mai mare gamă de aplicații mobile poate rezolva problema lipsei de aplicații pentru BlackBerry. După lansarea lui BlackBerry OS 10, operația va fi posibilă și pentru noile smartphone-uri.

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Transformer TF300T
Asus Transformer TF300T la prima înfățișare

După ce au cucerit piața cu Transformer Eee Pad TF101 și Transformer Prime TF 201, taiwanezii de la ASUS pregătesc...

Închide