stiri

Ce se anunță pentru Mobile World Congress 2012


La sfârșitul acestei luni va avea loc Mobile World Congress în Barcelona. Evenimentul ne-a obișnuit an de an cu lansări de produse și noutăți din lumea portabilelor, cum ar fi Samsung Galaxy S2 care a fost lansat la MWC 2011. Dintr-o mulțime de zvonuri și anunțuri oficiale, am cules cele mai anticipate debuturi de la marele eveniment.

HTC

Deja a apărut o filmare a noului HTC Ville – cel mai subțire smartphone cu Android de la HTC. Se spune că noul gadget al companiei taiwaneze va avea 8 mm grosime. Cele mai subțri telefoane de la ora actuală măsoară 10 mm. Cum HTC deja au acoperit aria pieței de telefoane cu ecrane mari, ar avea sens să aducă această noutate de telefoane foarte subțiri. Ville va fi totat cu Snapdragon S4 la 1.5GHz și ecran SuperAMOLED asemănător cu cel întâlnit la Motorola RAZR.

Un alt smartphone pe care ne așteptăm să îl vedem este HTC Zeta. El se va număra printre cele mai performante telefoane disponibile cu un procesor quad-core de 2.5GHz și va rula Android Ice Cream Sandwich și va avea Sense 4.0. Pe Engadget.com au apărut și imagini despre care se credea că îl arată pe Zeta, dar un update ulterior spune că reprezintă doar un concept și nu un gadget ce urmează să fie lansat.

O surpriză din partea HTC va fi Edge care spre deosebire de frații săi aduși la viață de procesoare Qualcomm, va avea un procesor marca Nvidia și anume Tegra 3. În plus, un ecran de 1280x720p, Bluetooth 4.0, 1 GB RAM și o cameră de 8MP. PocketNow.com au publicat și imagini cu HTC Edge încă din luna noiembrie a anului trecut.

HTC Edge

HTC Edge - PocketNow.com

SONY

Ediția 2012 a Mobile World Congress poate însemna evenimentul care va marca înglobarea portofoliului de produse Sony Ericsson sub numele brand-ului Sony. Am văzut deja cum arată Sony Xperia S, dar la MWC e posibil să apară și noul model Xperia Arc HD sau Nozomi. AndroidOS.in au pubicat poze cu acest dispositiv despre care spun că ar avea un procesor dual-core de 1.5GHz, cameră foto de 12MP și un ecran de 4.3 inci.

TechRadar.com vin cu informații despre un telefon accesibil ca preț – Sony Tapioca. Un procesor cu un singur nucleu de 800 GHz, 512 MB RAM și Android 2.7 nu fac acest telefon un deziderat pentru nici un împătimit de tehnologie. În plus, dacă luăm în considerare alternativele de telefoane entry-level de la ceilalți producători, Sony Tapioca nu ajunge nici pe lista preferințelor celor care caută un device decent la un preț cât mai scăzut.

Sony Xperia Arc

Sony Xperia Arc

LG

LG au fost primii care au lansat un dispozitiv cu Tegra 2, deci nu putem să nu ne așteptăm ca la Mobile World Congress 2012 să vină cu o noutate marca Nvidia. Cu toate că au fost destul de discreți referitor la ce au pregătit pentru MWC, se zvonește că LG X3 va fi device-ul în cauză.

În plus, TechCrunch.com ne pune la curent cu configurația tehnică a unui alt posibil model: LG XE. Aceasta este destul de impresionantă: un ecran HD (1280×720) de 4.7 inci, 16GB de memorie internă, camră foto de 8 MP și una secundară de 1.3 MP și o grosime de maxim 9mm.

ASUS

Compania taiwaneză a anunțat deja că varianta comercială a Padfone-ului va fi prezentată la MWC 2012. Un smartphone quad-core se așează elegant într-o tabletă care îi extinde bateria; hybridul marca ASUS sună foarte promițător, mai ales din moment ce tableta este posibil să poată fi conectată la docking-ul lui Transformer Prime.

Prototipul de Padfone prezentat la CES luna trecută avea un procesor Snapdragon S4, marca Qualcomm, însă există diferite surse care anunță că se va renunța la acest chipset pentru un Tegra 3 de la Nvidia.

ASUS Padfone

ASUS Padfone

Fujitsu

Despre Fujitsu se spune că va lansa încă un smartphone quad-core, tot cu Tegra 3. Fujitsu Arrows a fost expus și la CES, dar nu a fost accesibil pentru o experiență hands-on. Un plus al acestui gadget este că spre deosebire de majoritatea telefoanelor noi care au o camera de 8 MP, Fujitsu Arrows vine cu una de 13.1 MP.

Fujitsu Arrows

Fujitsu Arrows

Samsung & Nokia

Samsung a anunțat că nu va lansa Galaxy S3 la această ediție a Mobile World Congress și că va organiza un eveniment special pentru această ocazie. Însă de la Samsung nu ne putem aștepta să stea pe bara de rezerve și suntem siguri că vor veni cu noutăți. Este posibil ca telefoanele prezentate să aibă chiar procesorul quad-core creat de Samsung – Exynos 4412 – despre care AndroidandMe.com spune că va fi inclus în Galaxy S3. Nu excludem însă posibilitatea ca telefoane Samsung să poarte în continuare chipset-uri Tegra 3 așa cum găsim, de exemplu, la Galaxy Tab 10.1.

Nokia a promis că va aduce noutăți și organizează o conferință de presă în prima dimineață a congresului, însă nu au oferit nici un detaliu despre ce produse sau servicii au de gând să lanseze. CNet.com speculează un nou Windows Phone.

RIM

În timp ce tot accentul în această perioadă cade pe dispozitivele cu Android, mai ales cele cu noul Ice Cream Sandwich, RIM își propune o revenire în forță lansând noua versiune a sistemului de operare BlackBerry 10. Mobile World Congress va fi cadrul primei prezentări ale acestui nou software, iar RIM pare foarte optimist în legătură cu asta.

„2012 va fi anul lui BlackBerry 10 așa că vom prezenta capacitățile viitorului sistem de operare și vom și demonstra puterea lui BlackBerry 7, cu un accent deosebit pe aplicațiile conectate prin NFC și BBM. Research in Motion va fi prezent și va fi în forță.” afirmă purtătorul de cuvânt al RIM.

Mobile World Congress 2012 pare fi evenimentul gadget-urilor quad-core, în preponderență cu Tegra 3. Însă acest CPU nu este singurul care va fi în lumina reflectoarelor. Qualcomm vine cu dual-core Snapdragon 4 1.5GHz, Texas Instruments are de asemenea un procesor cu două nuclee la 1.8GHz OMAP4470 și se anticipează noul procesor de la Samsung de 2.0 GHz – Exynos 5250.

Consumatorii par să fie fascinați de acest avans în tehnologie cu toate că uzabilitatea aparatelor care încă au chipset-uri dual-core nu lasă de dorit. Dezvoltarea de aplicații mobile a rămas puțin în urmă față de cea hardware și până această balanță nu va fi echilibrată, diferența de performanțe pare a fi un moft.

To Top

Citește articolul precedent:
Castigatoti Smart IT
Smart IT la masa rotundă

Una dintre cele mai apreciate competiții IT, dedicate programatorilor, a ajuns la final. Smart IT este primul concurs de aplicatii...

Închide