aplicatii

Cele mai bune aplicații împotriva malware-ului din Google Play

Prezența aplicațiilor malițioase din Google Play (Android Market) este o problemă din ce în ce mai apăsătoare, mai ales din moment ce cota de piața a sistemului de operare Android este tot mai mare. În luna februarie a acestui an, Google a anunțat și unealta Bouncer, care scanează codul aplicațiilor înscrise pentru distribuirea prin Market și le marchează pe cele îndoielnice pentru a fi verificate înainte de publicare.

Este foarte recomandat, totuși, ca toți utilizatorii de telefoane Android să își instaleze o aplicație anti-virus. AV Test au publicat un studiu asupra soluțiilor anti-malware pentru Android. Raportul testării încadrează aplicațiile de tip anti-virus în categorii în funcție de procentul cu care au detectat malware.

Studiul confirmă și faptul că numărul de aplicații malițioase din Google Play a avut o creștere abruptă în ultimele luni. Nu trebuie să ne alarmăm, câtă vreme descărcăm aplicații din magazine online de încredere, ar trebui să fie totul în regulă. Totuși, pentru un plus de siguranță, puteți alege unul din soluțiile anti-malware din raportul AV Test. Clasificarea o puteţi vedea mai jos.

Android Malware Growth

Creşterea aplicaţiilor Android malware

Anti-Malware Android

To Top

Citește articolul precedent:
Angry Birds Space
Angry Birds Space pe telefoanele Samsung GALAXY Note

Rovio și Samsung Electronics au prezentat Angry Birds Space, ultima variantă a jocului care a cucerit fanii Android. Samsung GALAXY...

Închide