telefoane

Samsung Galaxy S III I9300 review

Samsung Galaxy S III I9300


Primul contact cu Samsung Galaxy S 3 nu a fost tocmai cum ne-am fi dorit. După mai multe zile în care am căutat să facem rost de un exemplar, am reușit într-un final să primim unul pentru o perioadă limitată de timp. Telefonul era mai mare decât am fi bănuit iar meniul acestuia ne spunea că are multe funcții complexe ce așteaptă să fie descoperite.

Samsung Galaxy S III este disponibil în două variante coloristice: pe alb și pe albastru.

Din punct de vedere estetic Galaxy S III se prezintă ca orice alt telefon cu ecran capacitiv. Ecranul AMOLED ocupă cea mai mare parte a suprafeței frontale lăsând puțin loc pentru cască, microfon și senzori. În partea de sus telefonul afișează vizibil camera frontală și doi senzori (senzorul pentru lumina ambientală și senzorul de proximitate). Partea de jos prezintă un singur buton fizic (în stilul Apple iPhone) și două butoane alăturate capacitive.

Samsung Galaxy S III I9300

Samsung Galaxy S III a fost “conceput cu gândul la oameni” iar acest lucru se vede de la prima deblocare. Imaginea implicită, ispirată de natură, se mișcă ca și cum ar fi lichidă, telefonul deblocându-se indiferent de sensul liniei trasate cu degetul. Prin acestă nouă formă de deblocare, Samsung evită anumite procese cu Apple, care consideră că glisarea unui element grafic între două puncte este proprietatea sa.

Partea laterală stângă prezintă butonul dublu pentru volum. Pe partea dreaptă este amplasat butonul pentru pornit/oprit.
Carcasa telefonului este fabricată în totalitate din plastic iar acest lucru a fost imediat sancționat de public. Fiind un model foarte scump, fanii s-ar fi așteptat la anumite elemente metalice pentru carcasă. Spatele telefonului este acoperit cu un capac subțire din plastic (mult prea subțire am spune noi) ce poate fi detașat cu multă grijă. O manipulare neatentă a acestuia poate duce la rupere. După înlăturarea capacului aveți acces la slotul microSD și slotul pentru cartela SIM.

Dacă aspectul exterior nu are nimic special, partea de software a fost atent lucrată, producătorii de telefoane (în general) acceptând faptul că singurele lucruri care îi diferențiază este personalizarea sistemelor de operare Google, aplicațiile și serviciile Cloud.
Samsung Galaxy S III I9300

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top