stiri

Google declară că patentele software nu ajută piața

Software Patents

În cadrul unei conferințe de la Technology Policy Institute, directorul de politici publice Pablo Chavez a declarat că Google s-a săturat de patente software, de războaie pentru pantente și de modul în care acestea îl afectează pe consumator.

Suntem de părere că aceste războaie pentru patente nu îi ajută pe consumatori. Nu ajută piața. Nu ajută inovația.

Pablo Chavez, Google public policy director

Software Patents

Și în timpul procesului Oracle vs Google, avocatul angajat de Google a declarat că patentele inhibă eforturile pentru inovare. Este destul de clar că Google consideră că folosirea patentelor și a tribunalelor este o idee proastă. Patentele software sunt dăunătoare industriei întregi, iar micile victorii de la tribunal sunt eclipsate de daunele majore suferite în context tehnologic. Companiile mici, dar cu idei mari se feresc să se exprime pentru a nu suferi mai târziu din cauza patentelor. Dacă nici giganți precum Samsung și HTC nu pot evita tribunalul de fiecare dată când implementează o idee mai îndrăzneață, șansele dezvoltatorilor independenți sunt infime.

Probabil că Google nu va primi prea multă simpatie de la public după aceste declarații în timp ce a folosit la rândul său patentele Motorola pentru a ataca Apple. Totuși, le urăm succes în demersul de a reforma sistemul de patente din Statele Unite ale Americii și modul în care unele companii abuzează de modul în care acestea funcționează.

[Sursa: CNet]

To Top

Citește articolul precedent:
Asus Transformer Pad TF300T Jelly Bean
Asus Transformer Pad TF300T face pasul la Jelly Bean

ASUS este compania care fabrică tableta Nexus 7 pentru Google, iar relația privilegiată dintre cei doi coloși oferă utilizatorilor o...

Închide