telefoane

Review ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

Introducere

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) este un telefon accesibil a cărui principal avantaj îl reprezintă autonomia mărită. Seria Max țintește oamenii practici care nu sunt interesați de performanțele hardware ale telefonului, ci mai mult de aspecte de țin de principalele lui funcții în utilizarea de zi cu zi.

ZenFone 4 Max nu are pretenții de flagship, de aceea, carcasa acestuia nu pune preț pe elementele de lux, uneori mult prea fine pentru a rezista într-un regim de utilizare obișnuit. Din punct de vedere estetic, ZenFone 4 Max se încadrează în linia telefoanelor clasice, fără elemente experimentale. Toate lucrurile sunt exact acolo unde v-ați aștepta să fie. Ecranul cu diagonala de 5,5 inci, acoperit cu sticlă conturată spre margini, ocupă partea frontală, dar păstrează două benzi destul de mari în partea superioară și în partea inferioară.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

Pe banda superioară se poate identifica un senzor, difuzorul, camera foto frontală și un bliț LED. În zona inferioară pot fi găsite două butoane capacitive și un senzor de amprente.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – conector microSD

ZenFone 4 Max se încarcă prin intermediul unui conector microUSB, poziționat în partea inferioară, de o parte și de alta a acestuia fiind vizibile orificiile pentru microfon.

Butoanele pentru volum și butonul on/off sunt montate în partea dreaptă, fiind tot timpul la îndemână, chiar și în timpul convorbirilor.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – butoane volum

Telefonul mai dispune de un conector audio de 3.5mm, un standard ce este utilizat de întreaga industrie. Drept urmare, utilizatorii de Zenfone 4 Max vor putea să folosească majoritatea căștilor audio, fără a fi obligați să cumpere un model anume, la un preț piperat.

Camerele foto principale sunt grupate în colțul din stânga-sus și sunt însoțite de un bliț LED. Din cauza poziționării acestora există riscul de a le acoperi atunci când faceți fotografii în modul peisaj.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – camere foto

Specificații & Hardware

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) este construit în jurul unei platforme mobile Qualcomm Snapdragon 430 ce îi oferă eficiență, performanță și stabilitatea atât de necesară unui telefon. Snapdragon 430 este chipsetul entry-level de la Qualcomm, însă reprezintă o etapă destul de evoluată a acestui proiect de succes. Chipsetul include opt nuclee de procesare ARM Cortex A53, pe 64 de biți, cu frecvențe de funcționare de până la 1.4GHz, grafica Adreno 505 și modemul X6 LTE. Totul fotolitografiat cu ajutorul unei tehnologii pe 28 nanometri.

ZenFone 4 Max este disponibil în variante cu 2, 3 sau 4GB de memorie RAM LPDDR3, modelul din test având 3GB. Memoria flash pentru stocarea datelor poate ajunge la 65GB existând posibilitatea de a adăuga un card microSD de până la 128GB.

Ecranul telefonului este de tip IPS și are o rezoluție HD (720 x 1280 pixeli) cu format de 16:9. Ecranul are culori intense și acceptă principalele elemente de gestică.

Specificații pentru ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

 • Culori și finisaje – Culoare Negru Marin, Auriu Luminos, Roz Deschis
 • Capacitate de stocare eMCP 16GB / 32GB / 64GB
 • Card MicroSD suportă până la 256GB
 • Google Drive – 100GB spațiu gratuit (1 an)
 • Dimensiuni 154mm x 76.9mm x 8.9mm
 • Greutate 181 grame
 • Ecran IPS tactil în 10 puncte, 5,5 inci, sticlă 2.5D, filtru de lumină albastră, rezoluție 720 x 1280 pixeli, 16:9, (~267 ppi)
 • Procesor Platforma Mobila Qualcomm Snapdragon 430, 28nm, cu procesor octa-core pe 64 de biti
 • GPU – Qualcomm Adreno 505 (SD430)
 • Memorie LPDDR3 3GB
 • Camera Principala Spate 13 megapixeli, Apertura f/2.0, Distanta focala de 25mm echivalenta cu 35mm pentru camerele pe film,
 • Camp de vizualizare de 80°, Sistem de focalizare automata in 0.03 secunde prin detectia schimbarilor de faza, Blitz LED, Schimbarea instantanee a camerei active
 • Camera Spate Secundara obiectiv larg, de 120°, Camp de incadrare cu 200% mai, Distanta focala de 17.9mm echivalenta cu 35mm pentru camerele pe film
 • Inregistrare video 1080p HD la 30 fps, Stabilizare electronica a imaginii pentru camera principala spate, Permite realizarea de fotografii in timpul inregistrarii video
 • Camera Fata 8 megapixeli, Distanta focala de 24mm echivalenta cu 35mm pentru camerele pe film, Camp de vizualizare de 85°, Blitz LED Softlight
 • Amplificator integrat in PMIC
 • Microfon intern dual cu Tehnologie ASUS de Reducere a Zgomotului de Fundal
 • Radio FM
 • Tehnologie Wireless WLAN 802.11 b/g/n, Wi-Fi direct
 • Bluetooth 4.1
 • Navigatie GPS, AGPS, GLO, BDS
 • Cartele SIM Dual SIM & card de memorie MicroSD, Conector 1: 2G/3G/4G Nano SIM, Conector 2: 2G/3G/4G Nano SIM, Dar doar o singura cartela SIM se poate conecta la serviciile 3G WCDMA / 4G LTE.
 • Senzor amprente frontal (deblocare in 0.3 secunde, suporta 5 amprente), Accelerometru, E-Compas, Giroscop, Senzor de proximitate, Senzor de lumina ambientala
 • Conector audio 3.5mm
 • Baterie 5000mAh cu sistem de incarcare rapida, Tehnologie ASUS PowerMaster, Mod baterie de rezerva pentru incarcare inversa (1A)
 • Autonomie pana la 46 de zile in modul asteptare, conexiune 4G, Pana la 40 de ore de convorbiri 3G, Pana la 22 ore de redare continut video, Pana la 26 ore de navigare Internet Wi-Fi
 • Adaptor de Alimentare Curent Iesire: 5V 2A 10W
 • Sistem de Operare Android N cu interfata ASUS ZenUI
ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)


Performanțe

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) are performanțe mai bune decât ne-am fi așteptat de la un telefon inteligent din gama entry-level. Platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 430 își arată și de această dată calitățile sale pentru care a fost preluată de cei mai importanți producători din lume.

Ecranul IPS tactil, cu diagonala de 5,5 inci, are un contrast bun și culori bogate, rezoluția de 720 x 1280 pixeli rămânând o simplă specificație. Imaginile sunt clar conturate, iar luminozitate mare permite citirea textului chiar și în condiții de soare puternic.

Când vine vorba de rularea unor teste sintetice, cu o coplexitate ridicată, ZenFone 4 Max nu mai stă atât de grozav. Telefonul obține numai 568 de puncte în testul Sling Shot din din 3D Mark și 9488 în Ice storm Unlimited. Chiar dacă aceste rezultate nu par atât de bune comparativ cu noile telefoane lansate anul acesta, ZenFone 4 Max bate modelele mai vechi apărute în anii trecuți, unele dintre ele fiind încă disponibile pe piață.

Rezultate ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

 

ASUS ZenFone 4 Max are posibilitatea de a realiza fotografii bune, însă are nevoie de unele ajustări. ASUS a încercat să poziționeze telefoanele sale pe mai multe categorii de preț, drept urmare, un model cu preț accesibil, așa cum este ZenFone 4 Max, nu dispune de toate modurile și funcțiile de fotografiere pe care le puteți găsi astăzi pe Zenfone 4.

Cele două camere foto alăturate de pe spate funcționează complet automat, utilizatorul putând doar să intuiască ce cameră este folosită și în ce mod. Camerele sunt stabilitate electronic, pot înregistra clipuri video la rezoluție 1080p cu 30 de cadre pe secundă și permit fotografierea în timpul filmării.

Camerele principale oferă moduri de fotografiere precum: Auto (cu funcții pentru lumina slabă și HDR), Înfrumusețare, Pro, Super Rezoluție (52 megapixeli), Animații GIF, Panorama,Time Lapse (cu funcție de economisire a energie), plus alte 9 filtre diverse.

Fotografii realizate cu ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

În partea frontală, amatorii de fotografii selfie vor găsi o cameră cu rezoluția de 8 megapixeli, cu un câmp de 85 de grade și un bliț cu lumină caldă. Camera frontală PixelMaster oferă moduri de fotografiere precum: PixelMaster, Auto (cu funcții HDR), Panorama Selfie și Animații GIF.


Software, telefonul, bateria, adaptorul și accesoriile

Din păcate, pentru acest telefon, ASUS nu a implementat un conector USB 3.0 Type C, preferând să meargă pe același conector microUSB 2.0. Diferențele dintre cele două tipuri de conectori țin nu numai de viteza de transfer a datelor ci și de durabilitatea pinilor și a puterii oferite de adaptor. În schimb, în pachet vom găsi un adaptor între microUSB și USB 2.0 cu ajutorul căruia putem conecta direct la telefon diverse periferice.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) - sertar SIM

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – sertar SIM

ASUS este o companie care oferă frecvent update-uri de software. Din primul moment în care am deschis telefonul și l-am conectat la internet am primit o serie de update-uri ale sistemului de operare.

Adaptorul pentru reîncărcarea bateriei acceptă tensiuni de intrare cuprinse între 110 și 240 de volți și oferă curent continuu la tensiunea de 5 volți și intensitatea de 2A. Din câte se pare, adaptoarele de 10W (teoretici) au devenit un standard pentru telefoanele ASUS.

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) – Adaptor

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) oferă un set de tehnologii pentru controlul alimentării și mentenanța bateriei de 5000mAh. Sistemul permite atât încărcare, cât și descărcarea rapidă a bateriei, Max având posibilitatea să devină o baterie externă pentru alte dispozitive mobile. Bateria se poate reîncărca și descărca de la 100% la 0% de până la 500 de ori, durata de viață a acesteia crescând foarte mult, dat fiind că autonomia într-un regim normal de lucru se poate întinde pe câteva zile.

Modul de supereconomisire a energie ajută utilizatorul să mărească și mai mult autonomia generală a telefonului. Acesta poate fi administrat și activat cu ajutorul unei aplicații dedicate bateriei, astfel, utilizatorul poate activa modul supereconomise pe timp de noapte sau atunci când bateria scade sub 10%.

Când vine vorba despre accesorii, ASUS este întodeauna foarte darnic. Telefonul este însoțit în pachet de un set de căști intraauriculare cu microfon, cablu microUSB, cablu OTG, ac de evacuare SIM, adaptorul de alimentare, iar unele pachet pot primi chiar și o husă de protecție din silicon.

Accesorii în pachet

 • Casti ASUS cu Microfon (opționale)
 • Cablu micro-USB
 • Cablu OTG
 • Ac de Evacuare SIM
 • Adaptor de Alimentare USB
 • Documentatie (Ghid de Utilizare, Carte Garanție)
 • Carcasa de Protectie Transparenta (opționala)

Concluzii și fotografii

ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) este un telefon echilibrat, construit pe o platformă mobilă cu performanțe verificate, ce își merită fiecare leu investit. Telefonul are un avantaj solid în fața modelelor cu configurație similară datorită acumulatorului de 5000mAh ce poate alimenta și alte dispozitive. Însă surpriza cea mai mare nu vine din partea sistemului hardware destul de ofertant, ci din partea prețului de vânzare la raft. ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL) poate fi achiziționat cu numai 700 de lei, un preț ce se situează cu mult sub cel practicat de concurenții ASUS, din acest motiv telefonul primește premiul „Best Choice”.

Androidlive Best Choice

Androidlive Best Choice

PRO+

 • Autonomia mărită
 • Funcția de PowerBank
 • Calitatea construcției

ANTI-

 • Lipsa unui port USB 3.1 Type C
 • Greutatea mai ridicată
 • Raportul ecran/corp

Galerie Foto ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL)

Pagina anterioara >Pagina urmatoare

Review ASUS ZenFone 4 Max (ZC554KL), 10.0 out of 10 based on 1 rating

Pagini: 1 2 3 4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
To Top

Citește articolul precedent:
Concurs: Animalul tău de companie este Zen?!
Concurs: Animalul tău de companie este Zen?!

ASUS România a dat startul unui nou concurs cu premii dorite de orice fan al tehnologii. ASUS a pregătit trei...

Închide