telefoane

ASUS ZenFone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

Introducere

ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) face parte dintr-o serie de telefoane care abordează diferit sistemul de camere foto. Această abordare a plecat de la o observație simplă – tot mai multe persoane preferă să realizeze fotografii de tip selfie. Specificațiile camerelor frontale sunt gândite, în cele mai multe cazuri, pentru aplicațiile de videotelefonie, fiind constrânse de capacitatea rețelelor de a furniza în timp real imaginile înregistrate. Cum internetul nu putea să furnizeze o lățime de bandă suficient de mare, iar ecranul telefonului nu avea o rezoluție mai mare de FullHD, montarea în partea frontală a unei camere foto puternice nu era justificată.

Între timp lucrurile s-au schimbat. Rețelele de date 4G și în viitor 5G au suficientă lățime de bandă pentru videoconvorbiri la rezoluții mari, deși se pare că nu sunt prea multe persoane dispuse să arate ceea ce e în jurul lor. Utilizatorii au un alt tip de comportament, preferând telefonul pe post de cameră foto.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS ZenFone 4 Selfie ZD553KL (a nu se confunda cu ZenFone 4 Selfie ZB553KL ce are altă configurație) este un telefon echilibrat ce face exact ceea ce trebuie – adică fotografii selfie.

Partea frontală este dominată de ecranul cu diagonala de 5,5 inci, mărginit în partea superioară și în cea inferioară de două zone spațioase. Jos vom găsi două butoane capacitive și un buton central ce ține loc de senzor de amprentă. În partea superioară, ASUS a montat două camere foto diferite una de alta, un senzor, un bliț LED și difuzorul pentru convorbiri.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

În partea inferioară a telefonului este poziționat conectorul microUSB pentru transferul de date și încărcarea bateriei, încadrat de grilele pentru difuzoare.

Laterala dreaptă este rezervată, așa cum ne-am obișnuit, pentru butoanele de volum și butonul on/off. Pe laterala stângă vom găsi tăvița pentru două cartele SIM și cardul microSD, cele două cartele SIM și cardul fiind acceptate toate trei, simultan.

Un lucru bine-venit este prezența conectorului audio de 3,5mm în partea superioară, utilizatorul având posibilitatea să folosească o gamă largă de căști, fără nicio altă restricție.


Specificații & Hardware

ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL)  este construit pe baza unei soluții mobile Qualcomm Snapdragon 430. Acesta este un chipset entry-level din gama producătorului american, însă este cu mult mai stabil și mai performant decât chipseturile concurente.

Snapdragon 430 înglobează opt nuclee ARM Cortex A53 la 1.4GHz și grafica Adreno 505. Modemul X6 LTE este conceput pentru viteze de download de până la 150 Mbps și de upload de până la 75 Mbps, utilizatorii putând să profite de rețele 4G din țara noastră. Tot în acest chipset este integrat și modemul Wi-Fi 11ac și tehnologia de încărcare inteligentă Qualcomm Quick Charge 3.0. Încărcarea inteligentă a acumulatorului litiu-polimer presupune livrarea unor curbe ale energiei în funcție de starea bateriei și menținerea ei la un nivel care-i prelungește durata de viață. Spre exemplu, Quick Charge 3.0 nu permite descărcarea completă sau încărcarea completă a bateriei pentru a nu o degrada. De asemenea, este posibilă livrarea unui curent mai mare și încărcarea rapidă în primele minute, fără a supraîncălzi acumulatorul.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS ZenFone 4 Selfie (ZD553KL) integrează 4GB de memorie RAM LPDDR3 și o memorie flash de 64GB. În acestă configurație aplicații rulează fluid, fără sacadările specifice telefoanelor entry-level.

Specificații hardware ASUS ZenFone 4 Selfie

 • Stocare internă 64GB
 • Card MicroSD (suportă până la 2TB)
 • Dimensiuni 155.66 mm x 75.9 mm x 7.85 mm
 • Greutate 144 grame
 • Ecran IPS 5,5 inci, luminozitate 400nits, sticlă curbată 2.5D, ramă de 1.65mm, filtru de lumină albastră, multitouch în 10 puncte
 • Procesor Qualcomm Snapdragon 430, 8x ARM Cortex A53, 64-bit, Octa-core
 • GPU Qualcomm Adreno 505
 • Memorie LPDDR3 4GB
 • Cameră frontală principală 20 megapixeli, diafragmă F2.0, bliț LED
 • Cameră frontală secundară 8 megapixeli, unghi larg de 120 grade
 • Cameră principală 16 megapixeli, bliț LED, înregistrare video 1080p FHD cu 30fps, stabilizare electronică pe 3 axe
 • Receptor FM
 • WLAN 802.11 b/g/n, Wi-Fi direct
 • Bluetooth 4.1
 • Navigație GPS, AGPS, GLO, BDS
 • Trei sloturi pentru cartele: Dual SIM & MicroSD, Slot 1: 2G/3G/4G Nano SIM, Slot 2: 2G/3G/4G Nano SIM
 • Senzor de amprente (deblocare în 0,3 secunde, suport pentur 5 amprente)
 • Accelerometru, Busolă electronică, Giroscop, Senzor de proximitate, Senzor de lumină ambientală
 • Baterie 3000mAh
 • Sistem de operare Android N cu interfață ASUS ZenUI 4.0
ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

Galerie Foto ASUS ZenFone 4 Selfie în CPUZ


Telefonul

ASUS ZenFone 4 Selfie beneficiază de aceeași interfață de telefonie ca orice alt telefon al acestei serii. Așa după cum am văzut și în reviewul modelului principal, ASUS ZenFone 4 ZE554KL, interfața este aerisită, elementele grafice sunt reduse la minimum pentru a nu încărca inutil tastatura virtuală, iar funcțiile suplimentare, accesate cu o frecvență mai redusă, pot fi activate dintr-un meniu secundar.

 

Interfata telefon ASUS Zenfone 4 Selfie

Interfata telefon ASUS Zenfone 4 Selfie

Telefonul oferă un sertar lateral cu trei sloturi. Două sunt pentru SIM-uri, iar un al treilea pentru cardul microSD cu ajutorul căruia poate fi extins spațiul de stocare.

Slotul 1 acceptă carduri Nano SIM pentru rețelele 2G/3G/4G. Pe cel de al doilea slot se pot monta, la fel ca pe primul, carduri Nano SIM pentru rețelele 2G/3G/4G. Pentru ambele carduri SIM sunt acceptate rețele 3G WCDMA / 4G LTE însă nu în același timp, ci pe rând.

Slotul trei din sertar suportă carduri microSD cu capacitatea de până la 2TB, cu alte cuvinte problema spațiului de stocare este rezolvată pentru orice fel de utilizator.

Interfata telefon ASUS Zenfone 4 Selfie

Interfata telefon ASUS Zenfone 4 Selfie


Performanțe

ASUS ZenFone 4 Selfie este construit pe baza unei soluții mobile Qualcomm Snapdragon 430 octa-core cu arhitectură pe 64 de biți. Performanțele telefonului sunt generate în cea mai mare măsură de comportamentul acestei soluții ce și-a dovedit deja eficiența, performanța și stabilitatea.

ASUS ZenFone 4 Selfie se mișcă bine în majoritatea aplicațiilor, sistemul de operare Android N și interfața grafică ASUS ZenUI 4.0 fiind fluide în orice împrejurare.

Chipsetul Snapdragon 430 încorporează grafica Adreno 505 ce se descurcă onorabil în jocurile pe care le-ați putea descărca din Google Play. În benchmarkul 3Dmark Ice Storm Extreme, ZenFone 4 Selfie obține un scor de 5839 de puncte, iar în 3Dmark Ice Storm Unlimited 9513 de puncte. Forța sa brută este arătată de RealPI Benchmark unde pentru calculul numărului Pi cu un milion de zecimale se obține un timp de 18.65 secunde (un timp mai scurt fiind mai bun).

Rezultate pentru ASUS ZenFone 4 Selfie

 • 3Dmark Sling Shot Extreme – 296
 • 3Dmark Ice Storm Extreme – 5839
 • 3Dmark Ice Storm Unlimited – 9513
 • 3Dmark Work 2.0 Performance – 3675
 • RealPI Benchmark – 18.65
 • AnTuTu 6.2.7. – 43857

Capturi cu rezultatele obținute în benchmarkuri de ASUS ZenFone 4 Selfie


Camerele video

ASUS ZenFone 4 Selfie este construit pe baza unui chipset Qualcomm Snapdragon 430 ce integrează un modul dual-ISP (image processing engine) ce poate procesa semnalul digital de la două camere de 16 megapixeli. Cu toate acestea, imaginile preluate cu camera principală a telefonului ZenFone 4 Selfie  nu se pot compara cu cele ale unui telefon ASUS Zenfone 4 Pro cu chipset Qualcomm Snapdragon 835 sau cu ASUS Zenfone 4 cu procesor de imagine Qualcomm Spectra ISP. Diferențele sunt date de incapacitatea de a sesiza rapid profunzimea câmpului, de a focaliza rapid și de a stabili tonurile de culoare corecte în orice condiții de iluminare. Cu toate acestea, ZenFone 4 Selfie dispune de o cameră principală de 16 megapixeli, cu bliț LED, ce poate înregistra imagini cu rezoluția  1080p FHD și 30 de cadre pe secundă, cu stabilizare electronică pe 3 axe.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

Însă ASUS ZenFone 4 Selfie nu este gândit pentru pentru un expert în arta fotografică. Fotografia selfie este principala sa specializare.

Camera frontală principală are o rezoluție de 20 megapixeli și o diafragmă F2.0. Blițul LED cu lumină caldă ajută la obținerea unor nuanțe cât mai naturale ale feței. Cea de a doua cameră frontală are rezoluția de 8 megapixeli însă deschiderea acesteia este de 120 de grade, fiind folosită pentru fotografiile wefie (de grup). Trecerea de la o cameră la alta se face instant, doar rezultatul de pe ecran fiind sesizat de utilizator.

Funcțiile de înfrumusețare a fotografiile selfie adaugă mai multă strălucire tonurilor feței. Fotografia capătă un aspect similar cu cel întâlnit în revistele de modă. Pielea pare ireal de perfectă, iar trăsăturile tenului sunt estompate. Retușarea imaginii se poate face la nivelul selectat de utilizator și poate merge până acolo unde o aluniță este puțin vizibilă în imagine. Mai mult, aceste funcții sunt disponibile și pentru clipurile video. Astfel, dacă utilizatorul are un canal de Youtube, unde obișnuiește să facă transmisii live, Zenfone 4 Selfie va fi de un real ajutor.

Moduri pentru camera principală

 • Auto (cu funcții HDR și de fotografiere în condiții de iluminare redusă)
 • Înfrumusețare
 • Portret
 • Pro
 • Super Rezoluție 48 megapixeli
 • Animație GIF
 • Panorama
 • Time Lapse (cu economisirea energiei)
 • Alte 9 filtre suplimentare

Moduri pentru camerele frontale

 • Auto (cu funcții HDR și de fotografiere în condiții de iluminare redusă)
 • Înfrumusețare
 • Panoramă Selfie
 • Animație GIF
 • Alte 9 filtre suplimentare
ASUS ZenFone 4 Selfie - Beauty Mode

ASUS ZenFone 4 Selfie – Beauty Mode

Fotografii realizate cu ASUS ZenFone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie

Foto ASUS Zenfone 4 Selfie


Software, aplicații, accesorii și baterie

ASUS ZenFone 4 Selfie rulează sistemul de operare Android N peste care este instalată noua interfață  ASUS ZenUI 4.0. ASUS oferă de la bun început o serie de aplicație pe care unii dintre voi le-ați putea considera utile, cum ar fi File Manager sau Weather. Aceste aplicații pot fi activate sau dezactivate în funcție de cerințele fiecăruia. Bineînțeles, magazinul de aplicații Google Play poate fi accesat oricând pentru instalarea altor aplicații software. Noi am pus pe telefon Waze pentru navigație GPS, jocul Asphalt 8, precum și alte aplicații mai puțin relevante.

ASUS oferă utilizatorilor un cablu USB type C reversibil, căști intraurale și un încărcător tip de 5V și 2A, cu o putere de 10W, ce poate fi folosit și la încărcarea altor dispozitive, inclusiv a tabletelor. Adaptorul de alimentare acceptă tensiuni de intrare cuprinse între 100 și 240 de Volți.

Bateria telefonului este internă, nu poate fi înlocuită de utilizatorul obișnuit și are o capacitate de 3000mAh, suficientă pentru a acoperi cu succes o zi lungă de utilizare.

ASUS Zenfone 4 Selfie - Accesorii

ASUS Zenfone 4 Selfie – Accesorii

Accesorii în pachet:

 • Casti ASUS cu Microfon
 • Cablu microUSB
 • Ac de Evacuare SIM
 • Adaptor de Alimentare microUSB
 • Documentație (Ghid de Utilizare, Carte Garanție)

 


Concluzii și fotografii

ASUS ZenFone 4 Selfie este cea mai bună alegere pentru cei care obișnuiesc să-și facă fotografii selfie sau wefie. Cele două camere frontale ale telefonului fac deosebirea între acest telefon și altele cu hardware similar. Funcțiile de înfrumusețare live și rezultatele lor vor fi apreciate cu aiguranță de fetele care urcă fotografiile pe rețele sociale. Mai mult, Zenfone 4 Selfie are un preț de invidiat.

Funcțiile generoase de fotografiere, adaptate la actualele cerințele sociale, precum și performanțele hardware ridicate, disponibile la un preț accesibil, ne îndreptățesc să-i acordăm premiul „Best Choice”.

Androidlive Best Choice

Androidlive Best Choice

ASUS ZenFone 4 Selfie este disponibil în magazinele din România la prețul de 1200 de lei cu TVA inclus. Este posibil ca în perioada promoțiilor acest preț să scadă și mai mult.

ASUS Zenfone 4 Selfie

ASUS Zenfone 4 Selfie

PRO+

Camere frontale cu potențial

Funcțiile de prelucrare a imaginilor în timp real

ANTI-

Materialele plastice de la exterior

Prezenta conectorului microUSB 2.0

Galerie Foto ASUS ZenFone 4 Selfie

Pagina anterioara >Pagina urmatoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7

To Top