stiri

Ericsson spune că operatorii trebuie să investească pentru 4G

Ericsson Application Awards 2013

Situația infrastructurii de comunicații a fost discutată de Nunzio Mirtillo, președintele Ericsson pentru regiunea Mediteraneeană. Trecerea la standardele 4G/LTE se poate face doar prin investiții din partea operatorilor mobili care vor trebui să cumpere alte echipamente mai moderne.

Ericsson este o companie care oferă rețele pentru 2.5 miliarde de utilizatori mobili. Compania este prezentă în 180 de țări și are 110.225 angajați la nivel mondial. Ericsson înregistrează venituri anuale de 34 miliarde de dolari.

Operatorii de telefonie mobilă se concentrează pe zonele aglomerate cu potențial finciar cum ar fi orașele mari și îndeosebi Bucureștiul. Investițiile din teritoriu se vor face mai greu iar șansa de a avea 4G în vârf de munte este destul de redusă date fiind cheltuielile necesare pentru noi stații de transmisie.

Lipsa investițiilor se poate observa în zonele foarte aglomerate, cum ar fi stadioanele de fotbal, acolo unde 50.000-60.000 de oameni se conectează pe un număr limitat de relee. E puțin probabil să reușiți să dați un telefon la pauză.

Ericsson oferă atât echipamente pentru rețelele de comunicații cât și software. În ciuda faptului că Ericsson este o companie asociată cu telefonia mobilă, veniturile obținute din software sunt foarte mari, firma fiind numărul 5 la nivel mondial.

Ericsson Application Awards 2013

Sursa: computerblog.ro

To Top

Citește articolul precedent:
Allview Speed City
Allview la MWC 2013

Privim cu simpatie către firmele românești care încearcă să-și creeze un loc pe o piață extrem de competitivă, unde giganți...

Închide