stiri

Posesorii de smartphone-uri apreciază performanța rețelei

Fata cu telefon

Un studiu Ericsson arată utilizatorii de smartphone-uri apreciază foarte mult performanța rețelei, loialitatea lor față de o companie de telefonie fiind influențată de acest aspect.

Lipsa de semnal, întreruperea convorbirii, slaba acoperire sau lipsa serviciilor de date în unele zone afectează utilizatorii de telefoane și în determină în unele cazuri să schimbe operatorul. În România există localități întregi care folosesc serviciile unui anumit operator de telefonie mobilă din simplu motiv că este singurul care oferă acoperire în acea zonă.

Fata cu telefon

Rezultatele studiului indică faptul că majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri nu sunt satisfăcuți de rețelele pe care le folosesc în prezent. Astfel, 60% dintre utilizatori declară că întâmpină probleme de rețea cel puțin o dată pe săptămână, iar 30% declară că întâmpină probleme zilnic, se spune în comunicatul Ericsson.

„Analiza pe care am desfășurat-o arată că performanța rețelei este principalul motiv pentru care un utilizator este loial unui operator de telefonie mobilă, urmat îndeaproape de raportul între serviciile oferite și costul acestora”, declară Anders Kälvemark, Senior Advisor, Consumer Insights, Ericsson ConsumerLab. „Acest factor este, spre exemplu, de trei ori mai important pentru un utilizator decât oferta de terminale a operatorului. Mai mult decât atât, utilizatorii au așteptări mai mari comparativ cu serviciile pe care le primesc de fapt. Dacă nu există un timp de așteptare rezonabil pentru încărcarea datelor și o arie mare de acoperire, mai ales când utilizatorii călătoresc, este de așteptat ca loialitatea față de operator să aibă de suferit”, a mai adăugat Anders Kälvemark.

Ericsson ConsumerLab a desfășurat 1000 de interviuri cu utilizatori de smartphone-uri, cu vârste între 18-64 de ani, din UK, SUA, Turcia, Suedia, Korea de Sud, Rusia, Mexic, Japonia, Indonezia, China, Chile și Brazilia. Gradul de loialitate a fost măsurat folosind indexul Net Promoter Score (NPS).

To Top

Citește articolul precedent:
Aplicatie Android pentru copii
Google încurajează aplicațiile educaționale

Google a anunțat pe Android Developers Blog că a început să accepte aplicații pentru platforma educațională din Google Play. Aplicațiile...

Închide