120 de milioane de hotspot-uri in 2015

| |

Un raport publicat recent de In-Stat arată o imagine foarte probabilă a internetului wireless (exceptând 3G, 4G) în anul 2015. În ultimii ani densitatea punctelor de acces (hotspot) a crescut considerabil, conexiunile la internet prin Wi-Fi fiind un lucru uzual, atât acasă cât și la serviciu.

Spre deosebire de serviciile de date furnizate de operatorii de telefonie mobilă, traficul Wi-Fi nu este taxat în funcție de volum, posibilitățile utilizatorului fiind nelimitate. De altfel, punctele de acces se pot transforma într-un competitor periculos pentru companiile de telefonie mobilă, odată ce majoritatea utilizatorilor vor deține smartphone-uri capabile să inițieze apeluri VoIP prin rețeaua de date. Dacă mai luăm în considerare faptul că telefoanele din noua generație pot partaja o legătură la internet (Tethering), devenind un hotspot mobil, datele se complică și mai mult.

In-Stat prognozează pentru anul 2015 nu mai puțin de 120 milioane de puncte de acces prezente în întreaga lume. Ritmul de instalare al echipamentelor este crescut iar prețul acestora în scădere. Punctele de acces la internet pot fi întâlnite în gări, aeroporturi, hoteluri, baruri, restaurante dar și în piețele publice aglomerate.
Tethering

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!