stiri

Brandul Snapdragon se va separa de la Qualcomm

Qualcomm Snapdragon 695

Brandul Snapdragon al celor de la Qualcomm a devenit sinonim cu telefoanele mobile, în ciuda portofoliului larg de produse dezvoltat de compania americană. Qualcomm dorește și o mai mare diversificare a ofertelor, dar și o separare a mărcilor, care ar trebui să indice mai bine segmentul vizat. Începând din această lună, Qualcomm transformă Snapdragon într-o marcă de sine stătătoare, separată de numele Qualcomm. În urma acestei separări vor rezulta denumiri noi pentru platformele mobile și pentru viitoarele chipseturi.

Deși această schimbare nu va însemna nimic pentru consumatorii finali, menționarea denumirii Snapdragon va fi tot mai frecventă. Măsura este implementată odată cu diversificarea portofoliului mărcii cu produse precum Snapdragon Sound și „Elite Gaming Features”, ambele lansate în ultimii doi ani. Viitorul chipset Snapdragon 898, urmaș al actualului Snapdragon 888, ar putea fi primul care va purta doar denumirea Snapdragon. Potrivit Qualcomm, procesoarele vor trece la numere de serie și generație cu o singură cifră.

De asemenea, există zvonuri care vorbesc despre viitoare procesoare Qualcomm dedicate laptopurilor și PC-urilor compacte, însă acestea nu sunt confirmate din surse oficiale.

To Top

Citește articolul precedent:
realme 8i
Realme 8i a ajuns în România

Realme anunță disponibilitatea în România a modelului realme 8i. Realme oferă dotări premium pe telefoane accesibile, precum camera de 108MP...

Închide