stiri

BRD și Orange testează în România plata prin NFC

Samsung Galaxy S III

Tehnologiile cuceresc România mai repede decât ne-am fi așteptat. Operatorul de telefonie mobilă Orange și BRD au lansat primul program prin care se testează plata prin NFC (Near Field Communication).

În cadrul acestui program de încercare au fost alese peste 100 de persoane care dețin un cont la BRD cărora li s-a oferit telefoane Blackberry cu NFC și SIM-uri Orange.

Sistemul de plată prin NFC presupune simpla apropiere a telefonului de un terminal de citire și confirmarea plății prin atingerea ecranului. Banii sunt transferați de bancă din contul clientului în contul comerciantului. Tehnologia NFC a fost dezvoltată în mod special pentru transmisia datelor la mică distanță, pentru plăți mobile de mică valoare dar și pentru transferul fișierelor.
Ultimul telefon high-end de la Samsung (Galaxy S III) integrează un modul de comunicații NFC și este pregătit pentru viitorul sistem de plată.

Telefoanele mobile sunt mereu prezente în vieţile noastre, aşa că pot fi folosite atât ca instrumente de plată, cât şi pentru a aduna informaţii sau pentru a oferi acces în clădirile de birouri”, a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial în cadrul Orange România.

În clipul de mai jos puteți urmări modul în care se face o plată prin NFC.

Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III cel mai performant terminal cu NFC

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S III
Samsung Galaxy S III ajunge în America

Samsung Galaxy S III va fi disponibil în curând și în Statele Unite ale Americii. În cazul acestui telefon, europenii...

Închide