Descarcă noul Firefox beta pentru Android cu prima opțiune Do Not Track

| |

Meniul de configurare a funcției DO NOT TRACK în Firefox Beta pentru AndroidMozilla a pus la download în Android Market un nou Firefox Beta pentru Android, primul browser pentru mobile care include funcția Do Not Track. Vă reamintim că FTC solicitase includerea în browsere a acestei opțiuni odată cu creșterea numărului de utilizatori care accesează mediul online de pe telefoanele mobile. Opera, Skyfire, Dolphin și ceilalți producători sunt așteptați să facă pași similari.

Download Firefox Beta pentru Android

Opțiunea Do Not Track din noul Firefox oferă mai mult control utilizatorilor asupra confidențialității navigării, asupra modului în care pot fi urmăriți online. Utilizatorul mobil îi va transmite site-ului vizitat că nu dorește să i se monitorizeze acțiunile.

Facilitatea este activată în mod standard, deci este suficient să vă instalați noua versiune de Firefox. Do Not Track se poate configura din tab-ul Preferences și este identică cu funcția din Firefox 4 pentru desktop.

Scaneaza QR codul cu telefonul pentru a găsi rapid Firefox beta in Android Market

Scaneaza QR codul cu telefonul pentru a găsi rapid Firefox beta in Android Market


Video: Activarea opțiunii Do Not Track în Firefox Beta pentru Android

Ce face mai exact un browser cu Do Not Track?

Funcția Do Not Track transmite site-urilor vizitate că nu se dorește monitorizarea de către terți în diverse scopuri, precum cele publicitare. Browserul transmite un header HTTP Do Not Track la fiecare cerere online (request).

Utilizatorul va vedea în continuare reclamele afișate pe site-uri, însă acestea nu vor mai fi targetate conform profilului vizitatorului, respectându-se setările de intimitate stabilite de către acesta în browswer.

Este posibil ca anumite servicii online bazate pe analiza comportamentului utilizatorului să nu mai fie disponibile în același mod. Un exemplu frecvent este cel al informațiilor meteo care erau afișate instant pe baza locației. Prin activarea Do Not Track, va fi nevoie de introducerea manuală a localității/codului poștal.

Do Not Track Indicator

Imaginea îți spune dacă fucția DNT este activată în browserul tău (în cazul în care ne citești de pe Firefox)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Comentează prin Facebook

Raspunde cu un comentariu

Dacă apreciezi informația lecturată, poți să ne urmărești alertele prin Twitter pentru a fi la curent cu noutățile din lumea Android și ne poți susține pagina de Facebook pentru a răspândi mai ușor informațiile utile. Alătură-te celor informați, îți mulțumim!