stiri

În trimestrul 4, Xiaomi a avut o creștere de 119% pe piața din România

Xiaomi Mi 10T Pro

Chinezii de la Xiaomi au înregistrat în trimestrul 4 al anului 2021 o cotă de piață de 21% a unităților livrate și o creștere de la un an la altul de 119%. Pe primul loc se află Samsung, cu un procent de 31%, în timp ce Apple se situează pe locul 3 cu o cotă de piață de 16%.

Totodată, raportul Canalys pe întreg anul 2021 arată că Xiaomi a obținut în România o creștere anuală de 139%, ajungând la o cotă de piață de 22% a numărului de telefoane inteligente livrate.

Compania se menține pe prima poziție a producătorilor de telefoane inteligente în Europa Centrală și de Est, în ultimul trimestru al anului trecut, cu o creștere de la an la an de 16% și cu o cotă de piață de 28% a numărului de unități livrate în trimestrul 4 din 2021, potrivit celei mai recente analize de piață publicate de Canalys.

De asemenea, la nivelul întregii Europe, Xiaomi a înregistrat în trimestrul 4 2021 o creștere de 11% în comparație cu aceeași perioadă din 2020 și o creștere anuală de 30%.

„În 2021, Xiaomi a mers la nivelul următor și a vizat creșterea în segmentul premium prin lansarea unor telefoane high-end, precum cele din seriile Xiaomi 11 și Xiaomi 11T. În ceea ce privește preferințele din România, pe lângă flagship-uri, modelele din seria Redmi Note 10 s-au bucurat de o mare popularitate. Xiaomi are o abordare a pieţei diferită şi un model de business diferit. Misiunea noastră este ‘inovaţie pentru toată lumea’, ceea ce se traduce în produse extraordinare la preţuri corecte”, a spus Andrew Wong, General Manager Xiaomi CEE & Nordic.

To Top

Citește articolul precedent:
Samsung Galaxy S21 FE 5G
La ce să ne așteptăm de la evenimentul Samsung Unpacked!

Samsung Electronics va prezenta publicului cele mai noi dispozitive ale acestui an, în cadrul evenimentului Samsung Unpacked! Fanii mărcii coreene...

Închide