stiri

Intel și Micron au anunțat 3D XPoint, o memorie revoluționară

Intel 3D XPoint

Multe companii anunță tehnologii revoluționare, însă puține corporații înfăptuiesc adevărate revoluții. Intel Corporation și Micron Technology vor schimba radical orice dispozitiv cu memorie. Tehnologia anunțată astăzi este desprinsă parcă din Star Trek.

3D XPoint este o memorie non-volatilă, intrată în producție, și totodată un progres major pe care omenirea în înfăptuiește după perioade considerabile de timp. Din 1989 de la introducerea primei memorii NAND flash, industria memoriilor nu a mai făcut un asemenea pas.

Tehnologia 3D XPoint este de până la 1.000 de ori mai rapidă și are o durabilitate de până la 1.000 de ori mai mare comparativ cu tehnologia NAND, fiind în același timp de 10 ori mai densă față de memoriile convenționale.

“Timp de decenii, industria a căutat modalități pentru a reduce intervalul de timp între procesor și date pentru a permite analiza mai rapidă”, a spus Rob Crooke, Vicepreședinte Senior și General Manager al Intel Non-Volatile Memory Solutions Group. “Această nouă memorie non-volatilă atinge acest obiectiv și aduce o performanță superioară în industria memoriilor și a soluțiilor de stocare”, a mai spus reprezentantul Intel.

“Una dintre cele mai importante obstacole în industria de computing modernă este timpul necesar procesorului pentru a ajunge la date în stocarea pe termen lung”, a declarat Mark Adams, Președintele Micron. “Această nouă clasă de memorie non-volatilă este o tehnologie revoluționară care permite accesul rapid la seturi mari de date și permite dezvoltarea de aplicații noi”, a mai spus el.

Intel 3D XPoint

Intel 3D XPoint

După mai mult de un deceniu de cercetare și dezvoltare, tehnologia 3D XPoint a fost construită de la zero pentru a răspunde nevoii de stocare non-volatilă de înaltă performanță, rezistentă și de memorie la un cost accesibil. Acesta deschide calea într-o nouă clasă de memorie non-volatilă, care reduce semnificativ latenţa, permițând stocarea mai multor date în apropierea procesorului și accesate la viteze mari, lucru ce anterior nu era posibil.

Arhitectura inovatoare, fără tranzistori, creează o tablă de șah tridimensională în care celulele de memorie sunt așezate astfel încât să permită celulelor să fie abordate în mod individual. Ca rezultat, datele pot fi scrise și citite în volume mici, ceea ce duce la procese mai eficiente și mai rapide de citire / scriere.

Tehnologia 3D XPoint va fi disponibilă în acest an pentru anumiți clienți. Intel și Micron dezvoltă în prezent produse individuale bazate pe noua tehnologie.

To Top

Citește articolul precedent:
UTOK Dorel Rugged Power Bank
Dorel Power Bank – ca să nu-ți cadă curentul!

UTOK va importa în România un nou set de accesorii foarte utile ce vor fi pe placul posesorilor de telefoane...

Închide