stiri

Internetul 3G va cuceri lumea

Raport Ericsson

Internetul 3G va cuceri lumea (la propriu). Conform unui ultim raport prezentat de Ericsson 85% din populația lumii va beneficia de acoperire 3G până în 2017. Numărul telefoanelor mobile inteligente va crește puternic. În 2017 vor exista 3 miliarde de utilizatori de smartphone-uri, în aceeaşi perioadă de timp, 50% din populația lumii va avea acoperire 4G.

În ziua de azi, oamenii consideră că orice dispozitiv trebuie să aibă acces la Internet. Acest mod de gândire duce la creșterea cererii pentru servicii de Internet mobil și la un trafic de date mai mare. Operatorii de telefonie mobilă au identificat această oportunitate de business și fac eforturi pentru a facilita acest ritm de dezvoltare, oferind, de asemenea, o experienţă de utilizare îmbunătăţită datorită vitezelor mai mari de acces susţinute de rețele de mare capacitate. În acest moment, în jur de 75% din rețelele HSPA mondiale oferă viteze maxime de transfer de 7,2 Mbps sau mai mult, iar aproximativ 40% asigură deja viteze de până la 21 Mbps.” a declarat Douglas Gilstrap, Senior Vice President and Head of Strategy Ericsson.

În primul trimestru din 2012 erau 6,2 miliarde de abonați de telefonie mobilă, 170 de milioane dintre aceştia fiind abonați noi înscriși pe durata aceluiași trimestru.

China a raportat cea mai mare creştere a abonamentelor înregistrate, cu aproximativ 39 de milioane de abonamente noi înregistrate în primul trimestru al anului 2012, urmată fiind de India cu 25 de milioane. Regiunea Asia Pacific a adăugat cel mai mare număr de abonamente noi, mai exact 93 de milioane, urmată de Africa cu 30 de milioane de abonamente noi.

Infograficul de mai jos vă prezintă o imagine sugestivă a modului în care va evolua internetul 3G și telefonia mobilă.

Raport Ericsson

To Top

Citește articolul precedent:
E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100
E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100

Tableta E-Boda Impresspeed IPS Supreme X100 cu ecran de 9.7 inci are un numele lung care merită pronunțat. Comercializată în...

Închide